Recept på mjuk chokladkola

Ingredienser
50 gram smör
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
100 gram mörk choklad
Smörpapper

1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, socker och sirap. Koka utan lock. Rör om då och då.

2. Kiktid cirka 30-60 minuter. Koktid beror på hur bred kastrullen är (bred = kortare koktid). Kolan är klar när temperaturen nått 124 grader celsius. Testa genom att göra ett kulprov. Jag kokade kolan i 120 minuter.

3. Hacka chokladen. Ta av grytan från värmen. Tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen smält helt.

4. Klä en form (cirka 18x20 cm) med smörpapper. Häll smeten i formen. Låt smeten kallna, gärna över natten. Skär i bitar. Förvaras kallt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0