Att köpa sadel eller ej...

När jag var på Hööks häromdagen passade jag på att snegla lite på olika sadlar. Jag funderar på hur jag skall göra med Ariel och själva sadelinköpet. Jag har ju en dressyrsadel jag kan använda tills vidare. Men när jag rider in henne vill jag ju ha något mer allroundbetonat att rida i.

Hööks har en syntetsadel för endast 1500 kr, den känns helt okej att inhandla, men är det kanske ändå bättre att jag sadelvänjer henne med dressyrsadeln, sedan sitter in henne barbacka, för att slutligen åka till Mustang och prova ut en riktigt bra allroundsadel?

Det är ju liksom ingen mening att slänga ut en massa tusenlappar på både en dressyrsadel och en hoppsadel när hon fortfarande växer. Eller?

*kluven, som alltid*

Kommentarer
Postat av: Lotta

Kanske ska du satsa på en allround sadel med utbytbara järn? De ändrar ju sig mkt under unghäst åren...

2008-07-03 @ 18:04:22
URL: http://bacco.blogg.se/
Postat av: Ellinor E. Karlström

Oj, det lät avancerat. :-S Jag är så feg, så det där med koppjärn skulle jag nog inte våga mig på. Dessutom räcker det väl inte att byta koppjärn, det är väl hela ryggen som ändrar sig under unghästtiden? osäker

2008-07-04 @ 11:15:14
URL: http://habina.blogg.se/ariel
Postat av: Lotta

Visst ändrar sig ryggen, men det gör den ju även med en fast bom. Jag köpte ju en Knight's Hawk och de ligger runt 3000:- nya. Jag köpte min för 1600:- i utmärkt begagnat skick.. Just den modellen passar raka ryggar. Nu är Charlie mitt emellan två järn, så nu paddar jag upp. Funkar kanon!

2008-07-04 @ 19:31:12
URL: http://www.nogg.se/charliesfamilj
Postat av: Ellinor E. Karlström

Gaah det är ju en hel vetenskap det där med sadlar. Det är nog bäst jag åker till Mustang istället. :-S

2008-07-05 @ 14:11:44
URL: http://habina.blogg.se/ariel
Postat av: Jempa

I början rider man ju så himla lite så jag skulle välja en sadel som jag känner att jag sitter säkert i om hsten skuttar med mig. Om det är en hopp- eller dressyrsadel (eller allround) är säkert individuellt vad man gillar, för stunden sitter jag säkrare i en dressyrsadel, men jag red in Tubbe i en hoppis. Du bör välja en sadel som inte glider fram eller glider runt, i övrigt spelar det inte så stor roll. En dressyrsadel sägs vara lättare att passa in på hästen tack vare de raka kåporna medan man kan ha kortare läder i en hopp/allround. När man sedan börjar rida mer regelbundet och lite längre pass är det läge att skaffa en väl inpassad sadel. Det viktigaste då är att hitta en sadel som matchar ryggens utseende vid arbete och en bra bomvidd. Den kan vara lite för vid så att hästen har lite att växa i. Du kan ha en lammullspadd som utfyllnad. Då behöver du inte köpa en ny sadel så fort hästen breddar sig.

2008-07-06 @ 19:17:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0