Utrustning

Som alltid när jag kommer till mitt barndomshem, går jag till alla de gamla platserna och minns allt möjligt som hänt där. Sedan kollar jag att utrustningen är där den skall vara också, och att inget behöver rengöras eller lagas. Vilket det ju inte behövs egentligen, då utrustningen inte används...

Men nu har jag ännu en gång börjat grubbla över vad som skall tas ned till Uppsala. Skall jag bara ta ned sådant som jag behöver den närmaste tiden, säg fram till jul, eller skall jag passa på (när jag ändå har bilen med mig) och ta ned så mycket som möjligt?

Jag får ju lite dåligt samvete när jag ser tävlingstränset ligga under sängen, longerlinan prydligt ihopvirad i Hampus gamla box och transportskydden i Habina gamla stallåda i häbret. Jag vill röra vid sakerna och viska att jag inte glömt bort dem, att jag en dag kommer att använda dem igen, även fast de inte tror det.

Som sagt, hur skall jag kunna lägga tillbaka ländtäcket, som jag faktiskt inte behöver än, utan att känna ett sting av dåligt samvete? Vad skall jag ta med och vad skall jag lämna kvar? Listan på saker kan göras lång, men de viktigaste sakerna är:

longerlina, longerpisk, hoppspö, inspänningstyglar, stigläder, diverse stigbyglar, bett, tävlingstränset, lokselen, bröstselen, transportskydd, ländtäcke, fårskinnsvojlock, sadelgjordstunnlar, gelpad, massor med lindor, benskydd, boots, hasskydd, svansskydd. Dessutom både ett fleecetäcke och ett regntäcke.

Av någon anledning hittar jag varken sadelgjordar eller vojlockar. Jag måste ha sålt dem för länge sedan, fast jag inte kommer ihåg det nu. Så det blir något jag måste köpa i Tingsryd nästa månad.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0