Förberedelse för distansritt...

Det skall börjas i tid heter det ju. Det är delvis därför jag har investerat i tre hinkar med olika färger. Blå för rent vatten, vit för saltvatten och röd för tvättvatten. Så Ariel redan från tidiga år lär sig skillnaden mellan hinkarna.

Igår var det så fint väder, att jag beslöt mig för att svampa av Ariel. Hon har ju tidigare stiftat bekantskap med vattenslangen, även om jag bara blötte ned lite på frambenen.

Så ut i hagen med röda hinken, halvfull med ljummet vatten och en stor svamp. Ariel tyckte hinken var rätt ointressant, tills jag började plaska med svampen. Aha, en ny leksak! Hon och jag hade lite skojdragkamp med svampen en stund, mest för att hon skulle tycka att det här nya var roligt. Sedan fick jag svampa av henne på bringan, frambenen, magen, juvret och bakbenen. Det var lite läskigt när vattnet rann, men då var det ju bara att gå undan en stund.

Hon fick sedan leka med den tomma hinken och svampen medan jag borstade bort lös päls. Ett par gånger fick hon ett bra grepp om svampen, så hon kunde vifta omkring med den. Sedan blev hinken roligare och hon försökte klura ut hur hon skulle kunna putta den från den lilla gropen den låg i.

Jag avslutade med att kratsa hovarna, vilket gick mycket bättre än tidigare. Framför allt att lyfta, eftersom jag insett att Ariel är inlärd på ett annat sätt än jag är. Hon är lärd att man drar med handen längs framsidan av benet, jag är lärd att man drar med handen längs baksidan av benet. Inte konstigt att vi inte förstod varandra tidigare.

Här har jag motat bort de andra hästarna, så Ariel skulle få se hur ligghallen ser ut. Tyvärr är den lite för liten för att rymma alla hästarna samtidigt, då de kommer för nära varandra. Ariel vet var gränserna går.



Förhoppningsvis skall vi byta sommarhage under nästnästa helg, då finns det en mycket större ligghall att tillgå.

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad KUL det är med så mycket bilder i dina blog-inlägg!
Hon ser fin ut Ariel!

2008-05-25 @ 12:50:48
Postat av: Ellinor Karlström

Haha, ja jag kämpar med att få till några nya bilder varje gång. Ibland blir det ju fler bra bilder, ibland färre. Igår envisades de med att stå på den lilla, lilla plätt som bara är jord, fast resten av hagen var väldigt vackert grön. Blir ju inte så fina bilder då.

2008-05-25 @ 14:40:22
URL: http://habina.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0