Mätning

Det är inte alltför långa rapporter numera, men så blir det när sötnosen har vintervila. Igår var jag ut för att se att allt var okej samt för att mäta henne igen. Förstår inte att hon redan är 16 månader gammal... Tänk, snart kommer jag att börja inkörningen!

Gick ut i mörkret för att hämta henne. Hon stod en bra bit bort och även om det var lätt att hämta henne så tyckte hon det var fullkomligt onödigt att gå igenom den lilla bäck som rinner genom hagen. Jag förstår henne, hon kan ju omöjligen se hur djupt vattnet är. Men efter lite uppmuntrande ord och ett jämnt tryck i grimman så gick hon efter ett tag igenom. Det kändes riktigt bra, att hon litar på mig bara hon får lite tid på sig.

Väl i stallet blev det en lättare avborstning, hon har verkligen satt en rejäl björnpäls under tiden jag varit borta. Kände igenom henne också, och hon verkar ha mindre överhull nu. Bra, även om hon inte får bli för tunn. Mätte henne och hon har inte blivit större alls, det enda mått som ökat är bröstomfånget, med några få cm. Så vid 16 månaders ålder är hon fortfarande 134 cm och jag har absolut inget emot om hon stannar i växten... Naturligtvis knäppte jag några kort också, så här kommer en bild på damen.



Sedan blev det lite hovpyssel också. Jag har börjat få in snitsen med hovkniven och fick bort en hel del röta. Men det skall bli skönt när hovslagaren kommer och tar bort allt som finns. Förhoppningsvis är det bara en och en halv vecka tills dess.

Kan tillägga att de även fått ökat foder, både på hö- och kraftfoderfronten. Dock var det inte världens bästa analysvärden, jag har inte fått dem än, men kvoten ligger kring fem. Jag får se hur jag skall lösa det utan att Ariel faller ur.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0