Mest hovpyssel

Igår var jag ute ganska länge hos Ariel, men inte hann jag göra särskilt mycket. K hade lånat transporten och eftersom den fortfarande var kvar passade jag på och lasttränade. Ariel var lite fundersam först, men gick snällt på och stod själv där inne medan jag stängde luckan. Tänk hur lätt det kan gå ändå! Sedan fick hon gå ut och titta på medan Sunna lastades och när Sunna var färdig tog vi en sväng till in i transporten. Den här gången utan att binda fast, utan bara vända och gå ut igen.

In i stallet för snabb avborstning följt av dagens viktigaste aktivitet. Hovvård... Ariel har ju röta i hovarna, och nu har jag äntligen en hovkniv så jag kan göra något åt det hela. All röta skall bort, men det är inte lätt när hon har så in i norden hårda hovar. Dessutom är jag ju ovan vid att hantera hovkniven, så det gör ju inte saken bättre. Ariel tappade tålamodet några gånger och jag fick påminna henne om att hon faktiskt KAN stå på tre ben. Jag fick bort nästan allt, men på ett par hovar fegade jag ur och vågade inte skära så djupt som jag tror det behövs. Det får jag fixa lite i taget framöver.

När jag gett upp för dagen (med värkande armar) fick Ariel gå ut i hagen igen, i sällskap med hö och kraftfoder. Vi har ökat på sojamjölet nu, så vi inte riskerar att få minskade muskler så här när näringen börjar minska i gräset.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0