Blåsig promenad

Idag inledde jag med att visitera Sunna och Idunn, eftersom stallägaren är bortrest och jag har huvudansvaret för hästarna kommande vecka. Ariel verkade bli lite svartsjuk, för hon kom och puffade på mig medan jag höll på med Idunn och undrade varför jag inte ville umgås med henne. Därmed var det inga problem att ta ut henne ur hagen, hon ville ut på äventyr!

Hon fick stå i stallet och mumsa hö medan jag bytte om och plockade fram grejer. Det blev sidepull som vanligt, funderade på att ta på selen, men bestämde mig för att strunta i den eftersom det blåste så mycket ute. På med reflexerna förstås, och så gav vi oss iväg.

Jag hade bestämt mig för att gå Ariels favoritväg, som är höger direkt efter hagen. Det är en grusväg med väldigt lite trafik och på vissa ställen kan man även gå på en lägda. Vi varierade oss lite efter hur Ariel betedde sig, men mest blev det grusväg. Ariel var lite ivrig och på tårna, men något annat vore konstigt när det blåser halv storm. Hon rusade iväg två gånger, förmodligen för saker hon hörde. Det var aldrig några problem att få stopp på henne och hon lugnade sig snabbt. Jag fick påminna henne några gånger om att hon inte får gå framför mig, men det blir lätt så när hon är så ivrig. Det är ju inte hennes fel att matte har så korta ben och inte riktigt hänger med.

Efter fyrtio minuter var vi hemma igen, Ariel fick gå direkt in i hagen. Jag passade på att stretcha henne och hon tyckte det var lite konstigt. Men samtidigt verkar hon resonera som så att så länge matte håller på med mig så är jag nöjd. Sötnosen!

Sedan fick hästarna hö att mumsa på medan jag vägde upp kommande veckas foder. Därefter fick de kraftfoder och då måste jag stå och vakta så ingen tar Ariels foder. När de andra ätit upp gick de iväg och åt hö, så de verkar ha förstått att det inte är någon idé att försöka komma åt Ariels foder.

Vägde upp några dagars hö innan jag satte mig i M:s bil (!) och körde hem. Jag kommer nämligen att åka ut till hästarna varje dag nästa vecka och middagsfodra, och för att underlätta för mig har jag fått låna bilen. Toppenbra!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0