Snabbvisit

Det har blivit lite korta besök i stallet senaste dagarna, främst för att jobbet tar en hel del av min tid just nu. Men det är så himla skönt att ha nära till stallet, så jag faktiskt kan kolla att Ariel är ok utan att behöva sitta i bilen en evighet. Igår var jag inte ens en timme i stallet, men hann ändå med det viktigaste.

För att spara tid borstade jag av Ariel i hagen. Hon var väldigt sprallig, eftersom det blåste kraftigt och Ella var ute på egna äventyr. Flockledaren Maggie fanns förstås kvar, men tydligen duger hon inte lika bra som Ella. 

Borstade bort en massa päls, nu har Ariel kommit igång med fällning på alla ställen. Hon vänder gärna på huvudet och påpekar var jag kliat för lite, så då får jag förstås klia lite extra där (oftast sadelgjordsstaden). Kratsade även hovarna och konstaterade att det är verkningsdags igen. Fick min nya rasp häromdagen, så det blir ju perfekt!

Testade att ge Ariel kraftfoder medan Maggie stod bredvid i hagen. Det fungerade superbra. Ariel åt upp allt, men jag har bestämt mig för att inte ändra foderstaten förrän efter min semester i maj. Har det inte blivit en radikal skillnad på ryggmusklerna då, så blir det tillskottsfodring med sojamjöl. 

Sedan pussade jag Ariel hejdå och tog en sväng in i stallet för avsköljning av hinkar. Pratade med J om att promenera på lördag, eftersom det är löshoppning på söndag. Vi bestämde att försöka träffas på förmiddagen, men om någon utav oss fick förhinder så var det inte hela världen heller. Det skall bli så roligt att rida ut igen!
Trackback
RSS 2.0