Travtränad

Det blev en riktigt tidig morgon hos Ariel, enda chansen för mig att hinna med henne idag. Hon verkade väldigt förvånad att se mig men kom faktiskt fram till mig efter lite fundering. Hon gillar ju att stå med nosen i hösilagebalen, men så fort hon har grimman på sig så är det matte som är fokus.

Inne i stallet hann hon inte stå många minuter förrän hennes hagkompis kallblodet kom in. Gissa om hon blev nipprig! Ville ju hälsa förstås och de dumma grimskaften satte stopp för det. Kallblodet var också förtjust i sällskapet och stundtals var det två frustrerade hästar som försökte prata med varandra.

Borstade bort mer lera, märktes inte att jag varit där för 12 timmar sedan och gjort henne ren. Däremot lossnade det mycket mindre päls, så någon effekt har mitt slit ändå.

När Ariel var färdigborstad fick hon faktiskt gå ut igen. Kallblodet skulle ut och träna och jag ville inte riskera att hon blev helt hysterisk ensam i stallet. Den dagen kommer ju också, men när det ändå går att gå ut samtidigt så gör jag gärna det.

Försökte ge kraftfoder medan kallblodet spändes för, men det var inte många tuggor som slank ned. Ariel välte väldigt demonstrativt ut resterande kraftfoder och trampade ned det i backen. Just då kom dessutom stallägaren och konstaterade glatt att det finns många olika sätt att äta på.

Därefter fick Ariel gå ut i hagen igen och jag städade upp efter oss. När jag var helt klar och var på väg till bilen, så såg jag kallblodet komma travandes längs vägen. Hagens staket går ju delvis parallellt med denna och Ariel travade glatt i bredd med kallblodet. Fick höra sedan att hon sprungit med varje gång de travat förbi, så nog får hon sig motion alltid. Skönt bara att hon inte känner för att fortsätta genom staketet, utan stannar och väntar vid staketet slut.
Trackback
RSS 2.0