Testryttare!

Jag kan ärligt erkänna att jag haft lite ont i magen inför den här dagen. För första gången skulle Ariel ha en annan ryttare på ryggen!

Tog in Ariel och gjorde klar för ridning. Frågade T om hon ville ha sidepull eller träns, och det blev det sistnämnda. Tredje gången som Ariel rids med bett, så än är hon lite fundersam över det.

Ut på ridbanan, T gick ett varv till fots för att checka av gas och broms innan hon satt upp. För att konstatera att stiglädren nog var lite för långa och så blev det avsittning, ändring av läder och uppsittning igen. Ariel kolugn under tiden.



Mest red T i skritt, gjorde en del vändningar, volter och halter. Efter att ha rådfrågat mig så blev det även trav, flera varv och även på stor volt.

http://www.youtube.com/watch?v=dAwJ6TCbqEE

Ariel var överlag nöjd, även om hon protesterade ett par gånger när T förklarade vilka regler som gällde. Men det var likadant som med mig, Ariel protesterar högljutt och sedan gör hon som hon blivit tillsagd. Jag tyckte att hon var mindre tjafsig med bettet idag, det var mest i samband med övriga protester som hon även tjafsade med huvudet.

T avslutade med att rida en kort sväng utanför paddocken, där Ariel fick visa lite mer motor än hon gör på ridbanan. Därefter avskrittning vid hand, en väldigt nöjd Ariel var det!



Jag spolade av Ariel över nästan hela kroppen, hon var svettig både på bogen och där sadeln legat. Det kändes som hon fått en del att fundera på och det fick även jag! Jag är så glad att Ariel skötte sig med en helt ny ryttare, men jag behöver också reflektera över vilka krav jag ställer på henne och vilka jag bör ställa. I mångt och mycket blir jag nog för mesig i min ridning, för att hon är unghäst och ”ömtålig”. Jag måste helt enkelt våga mer med min häst!

Förhoppningsvis kan T rida henne en gång till under nästa vecka, sedan tänker jag baske mig kravla mig upp i sadeln igen.
Trackback
RSS 2.0