Trött liten tjej

Egentligen borde Ariel fått vila igår, men då det var sista chansen på en månad att rida ihop med M och Maggie, så blev det en sväng ut ändå.

Vi red bort till rakbanan, och även en bra bit på den (undrar just hur lång den är…). Ariel tyckte det var superkul, även om hon inte riktigt orkade med Maggies tempo hela turen. Vi provade att galoppera en gång, men då Maggie galopperade i kort galopp framför oss så blev det inte många språng förrän Ariel bröt av. Hon har ju absolut inte den styrka som behövs för att gå i kort galopp än, så jag var helt nöjd med trav istället.

Såg några roligt färgade hästar på håll (en isabell och en skäck) vilket Ariel tyckte var väldigt läskigt. En kofärgad häst! När vi vänt efter en stund och red förbi hästarna igen lyckades Ariel drakblåsa åt den samtidigt som hon travade. Hon blev så till sig så hon nästan missade att Maggie försvann iväg och fick sedan bråttom att hänga med Maggie. Det var dock inga problem att hålla henne i lugn trav, med bett i munnen lyssnar hon fantastiskt bra på halvhalter. 

När vi kommit en bit från rakbanan hade vi ridit länge nog för Ariel, så jag satt av och promenerade bredvid. Det var en trött Ariel som gick bakom mig. Trött men nöjd. Det har ju varit ett par lite tuffare ridturer i helgen, med ett par galopper och ganska mycket trav (för Ariel alltså, inte för en häst i full kondition).

Åter i stallet var det en halvsovande Ariel som stod i spolspiltan. Jag provade att kyla hennes ben genom att ställa dem i hinkar och fylla med kallt vatten. Snälla Ariel stod helt stilla och sov under tiden. Det var en bra idé men fungerade inte i praktiken, då vattennivån bara kom halvvägs upp på senorna. Det får bli kyllera istället!

Ariel är nu ledig i tre dagar då jag jobbar till sent i början av veckan, men sedan är det full fart till premieringen. Bara en månad kvar nu!
Trackback
RSS 2.0