Fina flaggisen hoppar oxer!

Lite hastigt och lustigt blev det hoppträning igår. Tack vare min fina bil hann jag fram i tid så jag kunde göra i ordning Ariel själv. Hon var ruskigt lerig tyckte jag, men F som kom förbi bara skrattade åt mig. Tydligen har vi olika sätt att se på leriga hästar, för enligt henne var Ariel knappt ens dammig. 

Spolade dock av frambenen och torkade med handduk så jag kunde sätta på henne senskydden. T var snäll och kratsade hovarna och så vips var Ariel klar för hoppning. Jag gnällde lite över hur svårt det var att spänna sadelgjorden och när T kände på sadeln tyckte hon den kändes trång. F som kan sadlar ännu bättre kom och kände och tyckte inte alls att det var några problem. Diskuterade sadlar någon minut medan T skrittade fram och det blir först nästa år som det kan vara aktuellt att prova ut något annat till Ariel. Där blev min plånbok glad. 

Ariel tränade tillsammans med Erasmus och S, de är på en helt annan nivå men det gick bra att träna ihop ändå. Ariel fick skritta lite mer och Erasmus galoppera och hoppa lite mer. 

Först fick de trava på en stor volt, ryttarna skulle inte hålla i munnen utan fokusera på sin sits och balans. De fick skifta mellan två- och trepunktssits och Ariel var så fin när hon joggade i trav. Därefter blev det galopp för hela slanten. En långsida med två plank där ryttarna bara skulle rulla på i galopp och låta hästen sköta jobbet. Inte försöka korta eller krångla till det som vi ofta tenderar att göra. Ariel hoppade superfint även här, speciellt när V sade till om lite mer tryck i galoppen och Ariel glatt ökade till mellangalopp. 

Slutligen (ja, Ariel skrittade ju massor medan Erasmus fick jobba desto mer) blev det hoppning av oxer på åttvolt. För Ariel var det oxerpremiär och hon skötte sig så bra! Speciellt sista språnget var så fint, ett riktigt snyggt språng med rygg och allt. Jag upptäckte (redan över planken) att Ariel är en flaggis. Jag som alltid velat ha en flaggis och så snubblar jag över en helt utan att veta om det. Ibland får man verkligen mer än man önskat sig. 

För er som inte vet så är en flaggis en häst som i språnget tar i så med ryggen att även svansen flaggas framåt. Ratina Z är min favorit inom området. 

V var väldigt nöjd med Ariel och även T. Hon ville att vi skulle starta i en pay and jump nästa månad, med hinderhöjd 20 cm. Jag erkänner att jag var sugen, men Ariel har utvecklats så himla mycket senaste tiden, så det får bli vila istället. Snart är det vår och då finns det massor med tid för träningstävlingar. 

Efter träningen var Ariel så där härligt nöjd-trött som hon blir ibland. Hon fick stå med fleecetäcke och sova medan jag spolade ben+mage ren från ridbanegrus och så stretchade jag igenom henne. Sedan fick hon kraftfoder och så lunkade vi nöjda till hagen. 

Jag diskuterade med V efter träningen och bästa upplägget blir att rida en hoppträning till och sedan nöja oss för det här året. Så jag håller igång Ariel även nästa vecka och så får hon ledigt efter hoppträningen. Även om jag är sugen att rida en dressyrträning till.
Trackback
RSS 2.0