Min underbara häst!

I lördags gjorde jag och L upp om en riddate på söndagen. Det var så fruktansvärt länge sedan jag red med sällskap. Hämtade in Ariel från hagen och borstade bort massor med päls i väntan på L. Jag tycker att Ariel borde ha fällt färdigt snart...

På med all utrustning och sedan gav vi oss iväg. L fick vara vägvisare och tempoväljare, då hennes häst Krutow behövde ta det lite lugnt. Lite trav skulle det bli ändå, det hade hon lovat. Vi red längs sommarhagen, genom ett villaområde, förbi får, kor, jordbruksmaskiner, vi mötte andra hästar som kom ridandes och några hästar i en hage. Vid ett tillfälle var det lerigt med inslag av vattenpussar, men Ariel klev bara rakt ned i vattnet med spetsade öron.

Vi travade några korta pass med en glad Ariel i precis rätt travtempo. Vi fick till några övergångar mellan skritt och trav, och till min glädje bryr hon sig inte ett dugg om Krutow travar iväg, utan hon lyssnar på matte.

L sammanfattade det så bra när vi skrittade sista biten tillbaka till stallet. "Vad hon är lugn och stabil, man kan inte tro att hon bara är tre år." Jag var tvungen att erkänna att jag glömmer bort det ibland också. Hon är så himla härlig!

Efter avsvampning, avborstning och hovkoll blev det kraftfoder och sedan ut i hagen. Det blev inget tokrace bort till de andra hästarna, utan när grimman var av ville hon stoch gosa en stund. Fintjejen!
Trackback
RSS 2.0