Mysig uteritt

Igår var det dags för sista ridturen innan jag åker. Eftersom det var dagen efter vi hoppat hade jag redan bestämt att det skulle bli en lugn skrittur. Träffade på L i stallet som också ville ge sig ut. Så jag hämtade in Ariel och hon hämtade Krutow. Ariel verkade inte särskilt glad att se mig, visst följde hon glatt med på äventyr, men uppenbarligen kunde hon lika gärna varit kvar i hagen och sovit...


På med sadel och sidepull, sedan red vi iväg längs fårhagen. Superskoj tyckte Ariel som trampade på rätt ordentligt. Vi gick vidare längs grusvägen, förbi villaområde och fårhage och även om Ariel tyckte att det var lite läskigt här och där, så var Krutow med och kunde vara ett tryggt stöd.


L visade mig en alternativ väg för att ta sig runt, en väg som var mycket längre än den vi brukar rida. Den såg intressant ut, även om hon själv inte riktigt visste hur man skulle rida hela vägen. Jag får ta med mig T som sällskap någon dag, för hon hittar.


Istället vände vi hemåt och skrittade hela vägen hem. Då blev Ariel lite mer taggad än tidigare och försökte gå upp i trav några gånger. Som om matte inte skulle märka skillnaden. ;-)


Sista biten delade vi på oss. Ariel behöver tränas mer i att vara självständig och dessutom ville jag passa på att klättra lite. Så L och Krutow försvann och en ledsen Ariel blev kvar. Hon klättrade snällt där jag ville, men föreslog flera gånger att vi skulle vända efter Krutow och se var han blev av.


När vi klättrat klart var Krutow redan i stallet, så Ariel skyndade sig hem i onödan. Hon var dock lugnare sista biten ensam, så med lite mer träning kommer hon bli ännu coolare när hästkompisarna försvinner i fjärran.


Jag svampade av henne som hastigast innan hon fick gå ut i hagen igen. Där lade hon sig och rullade i gruset innan hon nöjt skrittade iväg. Jag tror det blir bra med tio dagars vila för hennes del, hon har en hel del att smälta och sedan är det ridsemester och då har hon också massor nytt att lära sig.


Jag passade på att packa en del grejer inför semestern. Det mesta fick dock vara kvar i stallet då jag inte känner mig bekväm med att ha en massa grejer i bilen på en öppen parkering. Men det mesta är nu färdigpackat och skall bara lastas in. Det blir intressant att se om allt ryms...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0