Ridläger dag 1, pass 1

Sent i förrgår kväll pratade jag med stallkompis T som peppade mig att ändå ge mig iväg med Ariel. Så igår morse träffades vi i stallet, efter att jag hade packat alla grejer och hämtat in Ariel från hagen.

Vi kopplade på hennes transport på min dragbil som två proffs, hon stod bredvid och dirigerade och jag backade. Smidigt! Sedan tog vi på Ariel täcke, svansskydd och transportskydd och så stolpade hon ut till transporten med höga benlyft. Hon nosade lite nyfiket på rampen och sedan gick hon raka vägen in. Fina tjejen! <3

Det var första gången någonsin som jag körde transport, dessutom med det käraste jag har i släpet (!), så det var ganska nervöst. Men jag körde lugnt och försiktigt och det var faktiskt inte så svårt som jag trodde... Det svåra var mest att bedöma hur mycket gas som behövdes i branta backar. Vägen till ridskolan är väldigt slingrig och smal, så det var en ganska tuff träning första gången. Vi mötte en bil men T guidade mig tryggt genom situationen. Ett stort plus till hennes släp också, som var så pass smalt att det nästan bara var som bilens bredd.

Framme vid ridskolan lastade vi av en coollugn Ariel, hon fick faktiskt stå kvar i transporten medan T mockade ur den, för att lära sig att man inte alltid kliver av direkt. Sedan tog vi av henne alla kläder och så fick hon gå in i Hampus box och vänta. Vi återvände till stallet med transporten, det var förstås lite enklare att köra tomt släp, fast vi mötte en stor buss... Det gick hur bra som helst och jag är så stolt över mig själv! Backningen på stallplan lämnade jag dock över till T, kände att vi hade lite väl ont om tid för att jag skulle hålla på i ett par timmar med det. ;-)

Åter på ridskolan så stod Ariel i boxen och tyckte lite synd om sig själv. Men så kom de andra hästarna in (alla ridskolehästar) och då var hon nöjd (och brunstig...). Vi gjorde i ordning hästarna för första passet och gick sedan ut på ridbanan.

Efter uppvärmning i skritt och trav fick vi träna på att rida tre serpentinbågar i arbetstrav, med fyra steg skritt på medellinjen. På långsidan blev det sedan valfria övningar i skritt, jag alternerade mellan små serpentiner och skänkelvikning. Ariel skötte övergångarna galant, även om jag tyckte själva bågarna blev sådär halvdana. Svårt med böjt spår! På slutet fick vi testa att ta tre steg istället för fyra och det var absolut inga problem för Ariel.

Jag måste erkänna att passet var mycket lättare än jag väntat mig, Ariel var knappt svettig och jag var inte trött. Kände att jag ridit lite väl bekvämt, så jag lovade mig själv att jobba lite hårdare nästa pass! Ariel fick sig en välförtjänt avsvampning på de svettiga ställena och sedan fick hon vila i boxen medan jag åt lunch.
Trackback
RSS 2.0