Fint besök

Ariel hade fått ny halmbal i hagen så de låg förstås utslagna allihopa (utom Tuva som var vakt). Jag ville egentligen inte väcka henne, men när jag kom in i hagen så klev Qurre upp direkt, gick fram och väckte Lucky, som förstås klev upp och väckte Ariel. 

Det var en halvsovande tjej som följde med mig in i stallet, så när jag dragit bort all päls som gick att få bort, satt på boots, sadel och ländtäcke, så fick hon stå och sova i väntan på L.


L och jag har pratat en del på nätet, vi har varsin 07:a och bägge satsar mot distansritt. Dessutom har L haft sina hästar hos C, som jag ju varit hinknisse åt många gånger. Nu har L flyttat till en egen gård i närheten, så vi hade stämt träff för att rida ut ihop.


Pamilljah som L rider är ett arabsto med galopphärstamning. Hon var ruskigt söt. Vi hade redan bestämt var vi skulle rida någonstans (samma runda som jag alltid rider nu, suck), så när Pamilljah var sadlad så gav vi oss iväg. Ariel var fruktansvärt seg. Hon stod emot skänkeln hela tiden, det enda hon ville var att nosa Pamilljah i baken. i travade en snutt och då hamnade Ariel lååångt efter i något konstigt snigeltempo som jag aldrig upplevt tidigare. Började fundera på om hon kanske gått i brunst. 


När vi svängde in på "galoppvägen" så blev det förstås lite trav och galopp. Vi kom efter igen och Ariel galopperade en ganska ojämn galopp. Lät henne sakta av och pusta lite i trav, innan vi fattade galopp igen. Fortfarande ojämn, obalanserad. Jag började tänka hemska tankar (sjuk? halt? dålig sadel?). Ariel försökte återfå balansen i galoppen genom att byta från vänster till höger galopp, och det gick väl lite sisådär.  

När vi kommit ikapp Pamilljah öste jag mina bekymmer över L och det var då hon påpekade att Ariel hade styltor på en framhov och en bakhov. Styltan på framhoven var nästan en decimeter hög. Klart det blir konstigt och obalanserat då. Vi bestämde oss för att bara skritta resten av vägen.


Vi smög oss förbi alla farligheter som var kvar fram till asfaltsvägen, sedan vaknade plötsligt Ariels turbo. Hemåt!!! Plötsligt var det Pamilljah som hamnade på efterkälke.  


Åter i stallet var Ariel så taggad att jag fick säga till ett par gånger, så jag funderar på om hon kan ha sovit gående halva ridturen. Hon fick i alla fall prova Pamilljahs bomlösa sadel innan fleecepyjamasen åkte på och hon fick sova medan jag städade undan och sade hejdå till L. Den bomlösa sadeln satt riktigt okej, även om L trodde den skulle passa ännu bättre på Hampus. Hm... Det vore verkligen drömmen att hitta en bomlös sadel som jag kan använda till bägge hästarna.


Sedan fick Ariel kraftfoder och gå ut i hagen igen. Jag följde med och drog av lite mer päls innan hon fick en puss på mulen med löfte om att ses imorgon.

Trackback
RSS 2.0