Mera galopp!

Idag blev det uteritt med M och Alektor. Vi red till flygfältet i skritt och lite trav. M fick kika på Ariel när hon gick så där djupt med huvudet och givetvis går hon helt okej med huvudet. Jag måste bara inse att hon själv bjuder till, det enda jag behöver göra är att vara mjuk i handen men ändå stabil. Inte svårt alls. ;-)

Framme vid flygfältet galopperade vi cirka 800 meter. Ariel och jag fokuserade på fattningar och vi fick till en rad riktigt trevliga fattningar i bägge galopperna. Duktig tjej! Sedan skrittade och travade vi vidare på vägen ända tills vi kom till den stora asfaltsvägen. Väl där såg vi att det fortsatte en traktorväg på andra sidan, så kanske går det att rida ännu längre. Spännande!

På hemvägen blev det nästan bara skritt, men vid flygfältet galopperade vi non stop hela vägen. Ariel var lite halvseg först, men sedan kom hon in i andra andan och ville bara fortsätta galoppera i all evighet. Sötisen! :-)

Skritten hem var väldigt ivrig, Alektor fick definitivt inte komma först... Tillbaka i stallet såg jag att vi ridit 10,7 km totalt, inte så dumt! Ännu bättre blir det om man kan fortsätta på den där traktorvägen och få en ännu längre sträcka.

Ariel fick gå ut en timme i hagen och ta det lugnt, sedan kom hovslagaren och fixade till fina fötter igen. Det blev byte av skor och precis som jag misstänkt var det inte mycket kvar av de gamla skorna. Vi har traskat på bra de senaste tolv veckorna... Ariel stod som ett ljus hela tiden, kanske bra att rida en rejäl runda innan hovslagare kommer. ;-)

Imorgon får hon vara ledig och på onsdag är det äntligen dags för hoppträning igen. Hurra!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0