Löshoppning

När Ariel var yngre löshoppade jag henne väldigt regelbundet. Nu var det ett och ett halvt år sedan sist... Hämtade in en väldigt lycklig (dvs lerig) Ariel från hagen. Det blev avspolning av benen först, innan vi gick ut för att sanera.



Efter att leran bokstavligen rasat av henne var hon åtminstone i rätt färg, även om lerdammet sätter sig ganska djupt i pälsen. Man behöver inte klappa Ariel den här årstiden... ;-)



Sedan fick Ariel stå i stallet och sova medan vi byggde löshoppningsbana och löshoppade första hästen. Därefter åkte senskydd och boots på. Nu är verkligen senskydden på gränsen till för små, så lilla Lucky skall få ärva dem och så skall Ariel få nya. Men det lär dröja tills vårsäsongens träning sätter igång.

Ut och traska i paddocken, tog ett par varv i skritt över de utlagda bommarna så Ariel skulle se vad som väntade. Jag valde att ha tre hinder på rad, utan galoppsprång emellan. Först fick hon galoppera över bommarna ett par gånger och då gick det undan... Svansen rätt upp och full fart var Ariels melodi.

Vi byggde upp sista hindret till ett kryss och så fick hon hoppa det ett par gånger. Snälla E försökte fotografera med min kamera, men den är uppenbarligen inte tillräckligt snabb för gula fullblodet...



Jag tyckte att Ariel taggade ned en aning, så första hindret byggdes upp och så fick hon komma ett par gånger på det. Fortfarande var det lite för högt tempo, men vi samarbetade med att lugna henne med rösten. Kruxet är ju bara att hon lyssnar så förbaskat bra på rösten, så då gör hon halt istället... Ett par hyfsade gånger över serien blev det dock.



Slutligen byggde vi även upp mittenhindret i serien och nu började Ariel lugna sig och hitta rytmen. Hon fick hoppa serien tre gånger innan vi byggde bort och lät henne galoppera över allt en gång till. Hon var väldigt nöjd med sig själv, men vi behöver definitivt träna på att löshoppa mer framöver. Hon blir lite för glad i hatten och hoppar på fart mer än styrka. En träningsgrej bland många andra helt enkelt!



Jag skrittade sedan av en ganska flåsig, men inte varm, Ariel och hon var halvt ointresserad av att skritta iväg med mig. Helst ville hon vara kvar i paddocken och hoppa, hoppa, hoppa. <3

Sedan blev det stretch av bakben och sova i stallet medan de andra hästarna löshoppades. Därefter släpptes hon med munkorg i hagen igen. Nöjd tjej som gick direkt till hösilagebalen...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0