Mera backträning

I förrgår hämtade jag in en fruktansvärt lerig Ariel från hagen. Hon var grymt nöjd med sig själv, men blev mindre nöjd när jag band upp henne utanför stallet. Det är rent hälsofarligt att borsta lerig häst inne, dammet stannar kvar länge och irriterar.

När Ariel väl var ordentligt sanerad fick hon gå in i stallet, då var hon nöjd. Jag diskuterade lite olika ridalternativ med L och M, men de visste inte hur pass blöt stubbåkern var. Jag tog på Ariel sadel, reflexer, boots och träns, sedan gav vi oss iväg till stubbåkern.

Den var för blöt och tung, inte för att skritta fram, men för att galoppera på. Så när vi skrittat fram blev det backträning istället. Ariel jobbade på bra, även om hon tycker att det är onödigt när vi vänder från stallet hela tiden. Jag måste bli bättre på att sitta ned i galoppen på plan mark och göra vettiga fattningar. Jag förstår inte hur Ariel gör, men hon lyckas alltid fatta rätt galopp trots mina klumpiga hjälper.

Den här gången blev det åtta repetitioner (två fler än sist) men även om Ariel flåsade lite, så verkade hon bara måttligt ansträngd. Måste ta med mig pulsmätaren nästa gång...

Efter avskritt var Ariel lite smått svettig på bringa, sadelgjordsstad och insida lår. Men då det började bli kallare ute nöjde jag mig med att borsta bort svetten. Sedan gjorde jag stretchläxan och det gick riktigt bra tyckte jag. Ariel var mest av åsikten att det var onödigt och kunde vi gå ut i hagen igen?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0