Helbadning

Igår regnade det hela dagen, så jag åkte lite tidigare till stallet för att ta in alla hästarna. Men när jag väl var där hade vädret slagit om och blivit fint, så då ville ju inga hästar in! Istället mockade jag och fixade foder till Ariel innan alla hästar fick komma in.

Medan Ariel åt middag krattade jag stallgången och förberedde för tvätt av fjordhäst. :-)

Ariel var inte så förtjust när jag ställde henne i duschspiltan och började blöta ned hela hästen, men så länge jag inte blötte huvudet gick hon med på att stå ut. Efter ordentlig genomtvättning med schampo (gnuggade ned i hårbotten) sköljde jag av henne två gånger. Någon gång där i mitten tog varmvattnet slut och Ariel började frysa. Stackars lilltjejen! Därför blev det inga bilder heller, ville skynda på tvättandet så mycket det bara gick.

När jag dragit bort så mycket vatten (och hår) som det gick med svettskrapan så torkade jag även av henne med några handdukar. De blev blöta men inte smutsiga, så nu är hon verkligen helt ren till tävlingen. Sedan kan hon förstås rulla sig i leran i hagen ändå, men jag tror inte det blir lika djupgående smuts på de få dagarna som är kvar.

Ren och halvtorr fick hon fleecetäckepå sig och återvände till boxen för rullning och halmätande. Jag sopade rent efter mig och åkte sedan hem, ungefär lika blöt som Ariel. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0