Mat på tävlingsdagen

Idag har jag påbörjat matförberedelserna. Det är superviktigt att man får i sig mat på tävlingsdagen, både för ryttare och hinknissar. Därför måste maten vara god även kall, för det är kall mat som gäller...

Jag har idag stekt bananpannkakor, se recept nedan. De är faktiskt godare kalla än varma och mättar rejält. Jag har även tänkt att göra pizzabullar och fyllda pitabröd, så det verkligen finns flera matalternativ att välja mellan. Skulle något bli över efter tävlingen (verkar bara bli en hinknisse som kan följa med mig) kan både pannkakor och pizzabullar frysas in och de fyllda pitabröden tjänar som middag några dagar framöver. :-)

Till detta har jag även äppelmuffins och små chokladbitar, för att locka i mig lite extra energi. Dessutom dricker jag saft med låg sockerhalt, då jag vet att rent vatten inte fungerar för mig på tävlingsdagen. Saften har jag med mig i två vattenflaskhållare fastsatta i sadeln, som jag försöker att varva drickandet ur så det inte blir ojämnt för Ariel. Till nästa tävling hoppas jag ha hunnit köpa en camelback istället.

Bananpannkakor

2 ägg
4 dl mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 msk socker
2 mosade bananer

Vispa samman ägg och hälften av mjölken. Tillsätt vetemjölet och sedan resten av mjölken. Tillsätt salt, socker och bananer. Stek i plätt- eller pannkakslagg.

Pizzabullar

Deg
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
cirka 13 dl vetemjöl

Rör ut jästen i fingervarm mjölk. Tillsätt de andra ingredienserna. Låt jäsa övertäckt i 30 min. Dela sedan degen i två delar. Kavla ut varje del och fördela fyllningen på.

Fyllning
2 dl ketchup
1 pkt rökt skicka, hackad
4 dl riven pizzaost
2 msk pizzakrydda

Rulla ihop degen med fyllningen i som en rulltårta och skär i 40 bitar. Lägg varje bit i bullform och låt jäsa 15-20 minuter. Pensla med 1 uppvispat ägg och strö över oregano. Grädda i 225 grader i 8-10 min.

Fyllda pitabröd

1 gul paprika
3 stekta och kryddade kycklingfiléer
15 cm purjolök
1 burk majs
1-2 burkar creme fraiche
Sweet chilisås
1 påse tacokryddor
Pitabröd

Hacka paprikan och kycklingen. Skiva purjolöken. Blanda alla grönsaker och kycklingen tillsammans med creme fraiche. Häll i sweet chili efter tycke och smak, brukar bli runt en dl. Tillsätt tacokryddorna. Förvara i en burk och lägg i pitabröden vid servering. Det går även bra med tortillabröd om man har det hemma.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0