Ren svans och snygg man

Idag kom jag till stallet lite senare, då jag tänkt tvätta Ariels svans och inte vill att hon går ut i hagen sedan. Hann dock med att mocka och fixa foder innan jag tog in henne.

Körde lite lydnad på vägen från hagen, både halter och igångsättningar satt som ett smäck. Fina tjejen! Sedan fick M (som pluggar till veterinär) titta på oss när vi sprang för att se hur fort vi måste springa. Som jag misstänkte är det full fart som gäller för mig, då kan Ariel visa en vettig kort trav. :-S

Var ganska slut efteråt, är fortfarande sjuk och hostar massor. Ariel fick äta middag medan jag förberedde hinkar för svanstvätt.

Jag har förresten ändrat lite på fodret nu inför tävlingen. Ariel får i princip fri tillgång på grovfoder plus att jag dubblat betforet till 4 hg. Detta för att hon skall få i sig så mycket fibrer och vatten som möjligt. Efter tävlingen kommer grovfodret återgå till normal mängd och efter en vecka även betforet.

När Ariel fått äta en stund (men hon var absolut inte klar...) fick hon stå i spolspiltan medan jag tvättade svansen. Blev några sköljningar innan den var helt ren, men den var faktiskt inte så illa som jag trodde. Sprayade med massor av glansspray och borstade igenom den ordentligt.

Sedan flyttade jag på Ariel till en skötselplats, där jag först drog av en massa päls och kratsade hovarna och sedan klippte till manen lite. Jag var ju inte helt nöjd med den när jag klippte sist, så jag korrigerade längst fram och försökte få till en bättre båge. Blev väl inte helt nöjd nu heller, men det får duga på tävlingen i alla fall.

Sedan fick Ariel äntligen återvända till boxen och äta vidare på middagen. Jag packade in lite grejer i transporten, men sedan var jag så trött att jag var tvungen att åka hem. Hur sjutton skall jag orka fyra mil?!

Kommentarer
Postat av: Bonnie

Ni kommer nog klara er galant:)

2012-04-19 @ 23:02:13
URL: http://teamkarlsson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0