Klippning och handhäst

Ariel låg i halmhögen och sov, men efter att jag ropat några gånger klev hon upp och kom till mig. Inne i stallet fick hon kraftfoder, sedan borstade jag av henne och klippte manen. Därefter klippte F halsen, bringan och bogarna på henne. Det var så skönt! Ariel försökte klia F och när det inte gick så kliade hon i luften istället. Om Ariel fick bestämma så skulle F ha klippt hela henne och sedan skulle hon fått ett rejält bad och fått gå ut med täcke igen. :-P
 
Kratsade sedan hovarna och tog på boots runt om, sedan åkte distanstränset på och hon fick följa med Hampus på ridtur. Det var handhästpremiär!
 
De uppförde sig bra vid uppsittningen, men sedan skulle Ariel hela tiden försöka ta sig förbi Hampus. Hon skötte sig hyfsat hela turen, men jag fick påminna henne om att hon inte fick gå förbi mig. Inte lätt när man är tävlingshäst...
 
Skrittade mestadels av tiden men provade även lite trav. På grusvägen mot Morberga vände vi hemåt igen och kom hem utan några missöden. Men nästa gång testar jag att rida Ariel istället och se om hästarna blir mer nöjda utav det.
 
Släppte ut Ariel i lösdriften efter att jag kollat hovarna. När jag sedan var klar med Hampus, tagit hand om all utrustning och grejat lite allmänt i stallet så gick jag ut till henne igen. Tog på henne grimma med reflex på och benreflexer, ifall hon ger sig ut på nyårsäventyr. Sedan fick hon förstås lite mer kraftfoder och var nöjd med det.
 
Det kommer snart en nyårskrönika!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0