Mera månskensgalopp

Igår fick jag skjuts från bussen av L, så jag sparade lite tid. Hästarna var fortfarande ute, så jag hann mocka och fylla på halm innan hästarna kom in för att äta middag. Hade hand om Raffinet också, men det blev ändå tid över för att rida. :-)

Medan Ariel åt fixade jag foder och förberedde utrustningen. Sedan blev det avborstning och hovkratsning innan utrustningen åkte på. Då jag skulle galoppera en del så blev det hopptränset. Egentligen borde jag korta stigbyglarna också, men innerst inne vet jag att jag borde köpa en hoppsadel, eller åtminstone skicka allroundsadeln på lagning...

Skrittade iväg på lite övertaggad dam, men allt eftersom vi närmade oss rakbanan lugnade hon ned sig. Vi travade lite på asfalten, men bara där det var snö ovanpå. Framme vid rakbanan taggade hon till ännu mer, hon vet verkligen vad som skall göras på rakbanan. ;-)

Galopperade lugnt iväg och höll galoppen hyfsat. Jag kunde komma ned mer i sadeln, men det kändes inte precis som om vi var ett, Ariel har en ganska ojämn galopp än så länge och jag är fortfarande lite för spänd för att det skall bli bra.

När vi galopperat nästan hela vägen bortåt dök det upp en person med hund på rakbanan. Inte så smart ställe att promenera på kanske... Men Ariel saktade snällt in och vi kunde passera i skritt innan vi fortsatte galoppera. Eftersom jag inte visste om personen skulle vara kvar på rakbanan på tillbakavägen, så travade vi hela vägen tillbaka. Grym känsla i traven, hon jobbade på med sug i hela kroppen, gick i form hela tiden och det var bara att njuta. Finaste tjejen!

Sedan vände vi bortåt igen och galoppera, då var hon lite långsammare och tyckte matte var dum som ville att vi skulle bortåt igen. Väl längst bort var vi ganska trötta bägge två, så vi skrittade någon minut innan vi vände hemåt och galopperade igen. Det blev nästan enbart på vilja sista biten, men vi orkade bägge två i alla fall. :-) Joggade av henne en bit hemåt innan det blev skritt.

Då rakbanan är 650 meter lång så blev det nästan 2 km galopp, snabbaste stunden var faktiskt sista galoppen, 20,28 km/h dvs 338 meter/min. Heja oss!!! Vi red totalt 7,05 km och snitthastigheten blev detsamma då vi red exakt en timme.

Tillbaka i stallet var det en väldigt nöjd Ariel som blev omskött. Hon var lite svettig på bogen men det mesta borstade jag bort. Hon stod och sov hela tiden, jag tror verkligen hon gillar att det blivit lite tuffare pass framöver. Jag längtar förstås till jag har bil, så jag inte behöver halvstressa för att hinna med en buss och därmed hoppa över vissa efterskötselrutiner jag egentligen skulle vilja göra. Som alltid lämnar jag stallet med känslan av att jag kunde göra mer...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0