Snöpulsning

Igår började det snöa när jag precis kommit till stallet. Ariel stod och sov i godan ro, men fick ställa sig i stallgången medan jag mockade och fixade foder. Hon fick ha fleecetäcket på sig, så hon hann bli lite varmare i musklerna.

Sedan gjorde jag klart henne för ridning, hon var lite rastlös först och skulle skrapa med hoven, men stod som ett ljus efter ett par tillsägelser. Det märks att hon är inne i en stor trotsperiod, det är många saker som måste repeteras och påminnas om...

Vi skrittade iväg i snöstorm och det var verkligen snöstorm hela ridturen. Stora lapphandskar och kraftig blåst. Ariel frustade en del i början men accepterade sedan läget. Vi fick ett motorstopp vid farliga villaområdet, men då blev jag arg direkt och då gick hon på framåt hela vägen. Några travsteg blev det men just nu tar jag hellre det än att hon lägger i backen.

Klättrade tre riktigt tuffa varv, det märks att snön (cirka 1 dm) gör stor skillnad. Ariel flåsade ganska bra när hon kommit över krönet varje gång och var inte alltför ivrig att trava. Jag tränade henne i att hålla igång på slingerstigen, men orken var inte den bästa. Ett travpass i liten uppförsbacke blev det faktiskt, vi måste börja och prova oss fram på lite nya saker nu.

När vi skrittade längs åkerkanten var Ariel riktigt ivrig, för då hade hon fått syn på fem rådjur på åkern som hon ville hälsa på... När vi passerat dem och de sprungit iväg så skrittade hon som vanligt igen och jag vågade mig på att trava. När vi sedan vände nosen hemåt så såg vi verkligen ingenting, men Ariel var ivrig och fick trava. Vi travade nästan fem minuter i sträck, med en hastighet mellan 9,39-10,45 km/h. Perfekt!

Sedan vände vi tillbaka längs Åloppe och travade lite till innan det blev skritt för hela slanten. Ariel var rejält trött på slutet och när vi var tillbaka vid stallet hade vi ridit 65 min och 5,68 km dvs 5,23 km/h.

Ariel fick stå med täcke och sova lite medan jag tog undan utrustningen. Sedan fick hon gå in i boxen och då rullade hon sig direkt. Hon var dyblöt av snön men inte särskilt svettig. I fortsättningen kommer jag dock göra så att jag tar av henne fleecetäcket när hon går in i boxen, så hon får rulla sig torr och därefter lägga på täcket en stund efteråt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0