Broddning

Igår var jag i stallet ganska sent, men tanken var att hinna rida innan det blev mörkt. Den planen sprack dock när jag tog in Ariel och upptäckte att hon saknade tre (!) broddar på höger bak. Dessutom verkade hon varit utan dem hela dagen, för broddhålen var härligt igengeggade med lera, sten och is... Efter en del svordomar, en vass söm att peta i samt en utmärkt gängtapp så satt tre gamla begagnade broddar på plats istället.

På med grejerna, inklusive reflexer, och ut i skymningen. Vi skrittade bort mot Bemersberg och hann faktiskt nästan hem igen innan det blev mörkt. På hemväg jobbade Ariel på fint i form och var grymt härlig att rida bitvis. Nästan så jag blir lite dressyrsugen...

Det var en rätt så händelselös ridtur, ganska skönt efter de äventyr vi haft. Totalt var vi ute i 85 min och vi red 7,23 km, vilket blir 5,1 km/h. Men när jag rider henne på kort tygel i form orkar hon ju inte traska på lika fort som när vi skrittar på lång tygel.

Tillbaka i stallet blev det lite snabb koll av häst innan hon fick gå in i boxen och äta middag. När jag sedan fixat färdigt med utrustning och gjort i ordning foder så hade hon ätit klart. Så jag ställde henne i stallgången och mockade på rekordfart. Hade lite bråttom iväg efteråt... ;-)

Sedan har jag ju glömt att nämna att jag mätte Ariel mage för ett par dagar sedan. Hon har redan gått ned 10 cm i omfång, så visst gör det nytta att begränsa grovfodret. Men jag längtar till den dag hon inte är överviktig längre...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0