Hoppa med ny pilot

I förrgår hämtade jag in en lite seg Ariel från hagen. Borde ha anat något redan då. ;-) Hon fick stå på skötselplatsen och sova medan jag borstade av henne, kratsade hovar, tog på skydd och utrustning.

Sedan skrittade jag fram henne för hand och även där var hon lite lugnare än vanligt. Sedan kom E och satt upp. Ariel skrittade snällt in på banan med spetsade öron, men så bestämde sig E för att driva på lite i skritten och lade till skänklarna. Med sporrar...

Nähä du! Svarade Ariel och dog totalt. E fick kämpa hela passet med att släpa Ariel runt banan i trav och galopp. Enda gångerna Ariel bjöd till själv var när hon var några meter från hindrena...

Träningen som sådan verkade riktigt skoj, de fick värma upp genom att galoppera i volter runt hindren. Sedan hoppade en del på volt, där Ariel fick hoppa några hinder här och där på böjt spår och försöka hålla volten i galopp.

Sedan hoppade de två hinder på rad, ett koppelräck och en oxer, följt av ett av hindren på böjt spår. Träningen avslutades med trestuds, som Ariel fick hoppa några gånger innan hon var klar för dagen. De andra hoppade lite fler övningar, men då var Ariel och jag ute och skrittade.

Efter hoppningen var Ariel rejält frustrerad. Hon tyckte INTE om en ryttare med en massa krav som använde sporrar. Så som tröst gav hon sig på mig istället, vilket givetvis resulterade i att vi hade en dust om vem som egentligen bestämmer. Det var en sur men undergiven Ariel som fick gå ut i hagen till Hampus.

Där ställde hon sig direkt nos mot nos, breddade i bak och började småskvätta. Borde ha förstått vad som låg till grund för hennes beteende. ;-) Nu har hon ju väldigt bestämda åsikter om människor och föredrar de som är lite mjuka i ridningen till att börja med, för att sedan öka kraven på henne, så E:s variant skulle hon ha protesterat mot oavsett. Men det gjorde ju inte saken bättre att hon börjat brunsta och är extra känslig...

Nåja, nya tag nästa hoppträning. E ville testa en gång till och det är ju inget omöjligt hon begärde av Ariel heller. Så det blir spännande att se hur nästa träning går!

Trackback
RSS 2.0