Flygplanssäker!

Igår var jag återigen inte särskilt sugen på att ge mig ut. Får liksom tvinga mig upp i sadeln...

Ariel fick först stå i stallgången och sova med fleecetäcket på sig, medan jag mockade och fixade foder. Sedan borstades de leriga benen av och jag tempade henne. Ingenting avvikande, som jag kunde skylla på för att slippa rida. ;-)

Så det blev att ta på utrustningen och ge oss iväg. Något med sadlingen kändes konstigt, men jag kunde inte sätta fingret på vad där och då. Satt upp och skrittade iväg och det var då jag insåg att jag glömt förbygeln... Orkade inte vända och hämta den, utan hoppades att det skulle gå bra ändå.

När jag tog av utrustningen efteråt kunde jag konstatera att sadeln inte kasat överhuvudtaget och padden hade också hållit sig på plats. Superbra!

Vi skrittade bort till flygfältet och Ariel var inte alltför entusiastisk. Hon föredrar när vi svänger höger och kommer till rakbanan... Men väl på grusvägen som går bredvid flygfältet kom hon igång riktigt bra i galoppen.

Vi galopperade ända bort till grusvägens slut, givetvis med lite korta avbrott till skritt när vi passerade hus. Ariel kändes riktigt trevlig i galoppen och jag upplevde inte att hon blev trött, trots att det blev 1,8 km galopp bortåt. Vid ett tillfälle startade ett flygplan bredvid oss, men Ariel galopperade obekymrat på utan att ens öka tempot. Coola bruden!

Hon ville däremot INTE vända när vi nått grusvägens slut, utan fortsätta över 272:an mot nya äventyr... Men efter några meter skritt hemåt, följt av finaste dressyrtraven i form (ljuvligt!) så galopperade vi hemåt i lugn takt. Vi tog till och med ett par kurvor i galopp, även om jag fick sitta ned i sadeln och stötta lite då.

Efter 1 km blev det skritt förbi alla gårdar och sedan travade vi en lite för ivrig trav i 800 meter. Den här gången kom det in ett plan för landning, men inte heller det rubbade Ariels fokusering. Fintjejen! <3

Sedan blev det skritt hela vägen hem, en glad och ganska ivrig skritt. Åter i stallet blev det snabb avsittning, avsvampning och in i boxen, då jag hade möjlighet att hinna till tidiga bussen då L tänkte skjutsa mig. Lite dåligt samvete för att jag inte pysslade med Ariel längre, men det blir snart bättre när bilen är tillbaka.

Vi red totalt 10,68 km på 90 minuter. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0