Lydnad på uteritt

Igår kom jag till stallet lagom till intaget. Hann mocka och fixa foder innan jag tog in Ariel. Medan hon åt middag gjorde jag i ordning henne för ridning, sedan var hon klar lagom till att jag var färdig. :-) Massage av bakbenen hann jag med innan också.

Satt upp och skrittade iväg mot rakbanan. Ariel var väl inte överförtjust över att gå åt det hållet, men matte var övertygande... Innan rakbanan blev det lite trav och sedan jobbade vi med galoppen på rakbanan. Ariel var duktig, men ville helst fatta samma galopp som vi galopperade sist. Dvs bad jag om höger så fattade hon höger, när jag sedan saktade av och bad om vänster galopp, så fattade hon höger igen ett par gånger. När hon sedan fått till vänster och galopperat den ett tag, ville hon inte fatta höger galopp längre. :-S

På tillbakavägen blev det lite mer lydnadstänk även i skritt och trav, där vi även jobbade med bra halter. Hon har lätt för att glömma det där med snabba reaktioner. ;-)

Skritt de sista tjugo minuterna på en mycket nöjd häst som visste att hon gjort rätt (mestadels av tiden). Tillbaka i stallet blev det stretching av benen runt om innan jag svampade av henne. Därefter fick hon gå ut och beta i tjugo minuter, en mycket nöjd häst!

Sedan fick hon återvända till boxen och äta hösilage, då hon hade kvar kvällspåsen från måndag kväll, då fodraren glömt att ge hästarna kvällsmat... Ariel var nöjd med "extra" foder helt plötsligt.

Jag gjorde klart sadeln för dagens hopplektion, kommer bli grymt skoj. Fysioterapeuten tyckte att sadeln passade så bra att jag gott kan hoppa i den. Åtminstone så länge jag själv tycker att sadeln ger mig tillräckligt med stöd. När jag pysslat klart så åkte jag hemöver igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0