Mera hoppning

Igår var det hoppträning igen. Jag kom till stallet lite senare än jag tänkt mig, så jag hann bara göra i ordning gamla allroundsadeln innan det var dags att hämta Ariel från hagen. Hon fick äta middag medan jag borstade och kratsade hovarna. Hovslagaren skodde om henne på morgonen, så nu har hon bara skor fram. Tänkte testa och se om hon klarar sig barfota bak under den isfria perioden.

Sadeln verkade passa okej, men jag tog ändå på svanskappan som vi brukade använda oss av förra året när vi hoppade. Tog på tränset, satt upp och skrittade iväg. Ariel var pigg men det kändes lite konstigt med sadeln. Inte så att den låg fel, utan det var bara en ovan känsla att ha en hård sits, stöd för skänkeln och korta stigläder...

När vi skrittat fram gick vi in på ridbanan och red fram. Det gick fort, fort i traven, jag fick dämpa henne några gånger. När vi sedan galopperade bjöd hon till riktigt bra själv. Jag var tvungen att fundera någon minut, men sedan insåg jag att det måste vara tillskottet på Krafft Groov som piggat till henne. Förvisso är det bara två hg det handlar om, men uppenbarligen är det tillräckligt för att väcka turbon i henne.

Vi började träningen med att trava på serpentiner samt över bommar på böjt spår. Sedan fortsatte vi med att galoppera på volt och över bommar. Ariel och jag red halva volterna (inklusive bommarna) i galopp och halva i trav. Fungerade riktigt bra, men så är hon ju en pärla när det kommer till bommar!

Sedan fick vi göra en riktigt rolig övning, för mig som pilot blev det lite för rörigt i början, men sedan skärpte jag till mig. Tre hinder stod på volt, sett uppifrån som en klocka ungefär vid 4, 8 och 12. Jag och Ariel fick hoppa hindren i trav och när det kändes bra skulle hon landa i galopp efteråt. Vid 4 stod en grind, vid 8 ett koppelräck och vid 12 ett plank. Man hoppade ett hinder, till exempel grinden, sedan fortsatte man förbi koppelräcket, hoppade planket, förbi grinden, hoppade koppelräcket, förbi planket och så över grinden igen. :-)

I höger varv gick det sådär, jag var lite för fokuserad på att det var HINDER vi skulle över. Men i vänster varv bestämde jag mig för att strunta i att det var hinder och bara tänka att jag skulle mellan hinderstöden. När jag skärpte mig och red så var Ariel superduktig.

Därefter fick vi hoppa en liten kombination med två kryss. Anridning i trav och sedan galopp mot andra hindret. Ariel skötte sig super där och återigen så handlade det bara om att jag måste rida. När jag red hela vägen klarade vi till och med att galoppera fint genom kortsidan. Heja oss!

Snälla A tog en bild på landningen efter första krysset.



Ariel och jag fick sedan avsluta med att hoppa en liten bana. Här är vi fokuserade på att klara av svängen så bra som möjligt. ;-)



Banan var först över grinden, sedan kombinationen och avslutningsvis koppelräcket. Ariel var superduktig och jag fick en bra runda (eftersom jag red och inte bara åkte med...). Både jag och V tyckte det räckte där, så vi skrittade av i tio minuter. Här finns en film på de tre första hindren: http://www.youtube.com/watch?v=BHbH4tFIaG8

Ariel blev stretchad och avsvampad innan vi gick ut och betade medan jag tittade på ponnygruppen när de red samma övningar. De var liiite bättre än oss. :-P Men jag gör ju inte det här för att vi skall vara bäst, utan för att Ariel tycker att det är så förbaskat skoj. Snart kanske jag också tycker att det är skoj. ;-)

När Ariel fått äta i en halvtimme så fick hon stå på skötselplatsen medan jag mockade och fixade foder. Sedan fick hon gå in och äta sitt kraftfoder medan jag röjde undan alla grejer och åkte hem.
Trackback
RSS 2.0