Äntligen kommer jag till ridning!

Igår var det dags att känna efter var vi stod dressyrmässigt. Förberedde genom att ställa upp koner på ridbanan, en tio meter in från varje hörn och en tjugo meter in från kortsidan. Sedan hämtade jag in Ariel från hagen.
 
Jag gjorde henne klar för ridning och skrittade sedan ut i sällskap med V och Casilla. Efter tio minuter vände jag och Ariel hemåt, då fick hon trava på lång tygel. Det kändes bra, så när vi var tillbaka vid stallet skrittade vi in på ridbanan och skrittade ett par varv, så hon fick känna på banan och pusta lite.
 
Ridbanan var inte i bästa skick, på vissa ställen fanns det vattenpölar med tunn is ovanpå, så Ariel trampade igenom. Vi fick rida där det var bättre underlag, men galopp var inte att tänka på.
 
Jobbade med serpentiner i trav med övergång till skritt, efter några repetitioner provade vi trav på tjugometersvolt. Det gick bra, bara jag planerade min ridning. ;-)
 
Efter en skrittpaus övade vi läxan som F gett oss, tiometersvolter i varje hörn. Jag provade att sitta ned i traven och det gick faktiskt bättre än lättridning. Eftersom jag hade koner att rätta mig efter fick jag upp blicken på ett helt annat sätt och kunde planera min ridning. Det kommer bli många koner framöver. ;-)
 
Sedan skrittade vi ut från ridbanan, för att galoppera på grusvägen. Ariel skulle larva sig vid bron, men jag fick henne fokuserad igen. Kom äntligen ned i sadeln i galoppen och fick en bra känsla. Ridningen med Hampus har verkligen hjälpt mig, nu känns det som att vi äntligen kan komma någonstans jag och Ariel. :-)
 
Skrittade sedan av henne och ställde in en nöjd Ariel i stallet. Hon var inte svettig, tack vare klippningen, men sådär härligt tröttnöjd som jag vill ha henne.
 
Pysslade om henne och gav kraftfoder. Pratade med M som funderade på att rida henne idag, men det fick bli vila istället. Hon har ju jobbat tre dagar i rad och kan gott vila några dagar i hage igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0