Spola urinblåsa

Idag var veterinären i stallet för koll av Ariel. Jag tycker att hon har börjat kissa skvättar igen och hon är lite fnasig av intorkat kiss på skinkorna. Absolut inte som hon var innan diagnosen blåsatoni ställdes, men tillräckligt för att göra mig bekymrad och kalla på veterinär.
 
Jag fick hjälpa till och ängelhästen stod och sov så gott som hela tiden. Så skönt med en trygg och lugn häst! <3 Först kände veterinären igenom hennes allmäntillstånd, sedan rektaliserade han urinblåsan och den kändes väldigt liten och bra. :-)
 
Därefter blev det knappt en påse koksaltlösning som urinblåsan spolades med. Ariel kissade själv ut lösningen allt eftersom och förutom första kisset så var det helt klart och fint. Så skönt!
 
Veterinären tog prover på urinet och när han ringde senare kunde han berätta att det var en hel del bakterier men också svamp. Det blir nu odling för att få fram vad det egentligen är. Det kan vara så att hon har urinvägsinfektion av bakterier och att svampen kommer från vagina. Tydligen är det vanligt med svamp i vagina när stoet stått på antibiotikabehandling en längre stund.
 
Tills vi vet mer får Ariel äta Metacam i fjorton dagar. Hon är rätt nöjd med uppmärksamheten, speciellt när hon fick juvret kliat efteråt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0