Fantastiskt, underbart och helt magiskt del 1

Igår var jag med om några otroliga ögonblick med Ariel. Eftersom vi både jobbade med klicker och tömkörning delar jag upp inlägget i två, så kategorierna blir rätt.
 
Vi började med lite klickerträning, först repeterade vi att ta på sig grimman när jag håller upp den. Hon var rejält taggad och visste precis vad det handlade om. Nosen i nosremmen direkt! :-D Vi ökade svårigheten genom att jag även skulle trä över nackremmen, men det var inga som helst problem.
 
Sedan bytte jag grimman mot tränset, första målet var att röra vid tränset, vilket hon klarade galant. Nästa mål blev att röra vid bettet, där gick hon ivrigt händelserna i förväg och tog bettet i munnen. Så himla duktig tjej! Vi har alltid haft lite krångel vid tränsning tidigare, men har jobbat bort det då hon alltid fått godis när hon tagit bettet. Sedan jag började rida henne igen har jag inte kommit ihåg att ha med godis, vilket gjort att tränsningen återigen krånglat.
 
Innan vi slutade för dagen (totalt 24 morotsbitar) tränade vi ett par gånger på att klicka först när hon fått nackremmen över öronen. Det gick sådär, så vi får fortsätta att träna framöver. Klicker är verkligen grymt roligt och det märks hur ambitiös Ariel blir. Hon har slutat att försöka gå händelserna i förväg (nafsa) också, mycket skönt. Så stolt över henne!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0