Slängtrav och höger bog

I söndags var det dags för träning igen. Skrittade fram längs gräsvägen mot Hammar och vände efter tio minuter. Frågade P när vi kom in på ridbanan om hon ville ha oss framskrittade eller framridna egentligen. Fick till svar att det spelade mindre roll, så jag kommer i fortsättningen rida fram i alla gångarter om jag har mer än tio minuter tillgodo, annars skrittar jag bara fram. 
 
Vi började att jobba på volten i trav igen. Först fokus på att följa voltspåret, försöka få in högerbogen i vänster varv och ut den i höger varv... Konstaterade snabbt att jag inte behöver byta spöhand, för spöet behövs i höger hand hela tiden, för att kunna förstärka högerskänkeln när bogen rymmer. ;-)
 
Ökade och minskade volten med samma fokus, upplever att hon blir lättare att komma åt när volten är mindre. Sedan gjorde vi tempoväxlingar i trav, där P glatt konstaterade att Ariel faktiskt hade en växel till i traven, hon kan länga sig bara hon balanserat upp sig tillräckligt. :-) Tempoväxlingarna var så nyttiga, även om det ibland känns som att hon skall ramla ned i skritt. Jag valde att sitta ned i den långsamma traven, tycker det är svårt att inte driva på henne med sitsen när jag rider lätt.
 
Sedan galopperade vi! Fick en mycket bättre känsla än sist, visst upplever jag det fortfarande som att vi rusar i full fart runt och liksom lutar inåt i volten, men tydligen ser det inte ut så och jag får försöka ignorera den känslan. Kom åt henne bättre den här gången och P tyckte galoppen redan blivit mycket bättre. Jag kunde bestämma mer när vi skulle bryta av än förra gången, då var det Ariel som tröttnade och började trava. Att komma tillbaka i en bra trav är dock svårt, det blir så överilat i början och sedan tappar hon traven. Men vi har ändå gjort framsteg redan. :-)
 
P tyckte inte jag kunde kalla galoppen för busgalopp, eftersom den var sansad. Jag försökte då hävda att Ariel i alla fall travade i slängtrav, men det var också fel. :-P Så jag fick nöja mig med en något obalanserad trav och galopp. ;-)
 
Kunde lägga ned henne lite i traven också, även om jag tyckte hon blev lite för överilad ibland. Skrittade sedan av samma väg som jag skrittade fram, lite enformigt men Ariel var nöjd. Tillbaka i stallet blev det avduschning precis innan det började regna. ;-) Ariel fick till sin glädje gå ut i ny hage, så hon var mycket nöjd med mera gräs. 
 
Nu blir det ingen träning förrän på lördag (28/6), men sedan blir det intensivt. Planen är dressyrträning 2/7, ridläger (2 pass/dag) 5-6/7, hoppträning 9/7 och pay and jump 13/7. Givetvis under förutsättning att det känns bra med hoppningen. Vi kommer dock nöja oss med att hoppa 40 cm såhär första gången. SKOJ!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0