Taggad galopp

I lördags var det väldigt varmt, så jag väntade till kvällstid innan jag red Ariel. Vi skrittade iväg med ganska ivriga steg och så fick hon trava längs gräsvägen som går mot sjön. Det var en glad trav, lite på tårna sådär, så jag var ganska förberedd när vi vände nosen hemåt och fattade galopp.
 
Tjoho! Tyckte Ariel och fick rejält med fart. Jag blir tyvärr lite feg då och bromsar henne, så istället för att sitta och tjuvhålla för att jag tycker det känns okontrollerbart, så ändrade jag planen och red på grusvägen upp mot berget istället. Hon fick galoppera uppför hela backen, det var jobbigt! Jag fick driva ganska mycket sista biten och det blev ett par avbrott. Var noga med att hon galopperade höger galopp hela tiden.
 
Skrittade tillbaka ned och hon återhämtade sig bra i andningen tills vi var nere igen. Galopp upp igen, den här gången vänster galopp. Kände hur hon började slacka i tempo, men innan jag hann driva satte hon bakbenen rejält under sig och fick sedan bättre galopp igen. Hm... Insåg efter några språng att hon gjort ett galoppombyte, från vänster till höger och då blev det förstås lättare att galoppera, eftersom hon har lättare för höger galopp. Bushäst!
 
Hon fick gå ned i trav och fatta vänster galopp igen, innan jag var nöjd och hon fick skritta hela vägen hem igen. Eftersom hon kändes lugn provade vi med galopp på gräsvägen igen, den här gången bortåt istället. Det gick bättre och jag kunde sitta ned några språng då och då. Härligt! Vi behöver fortfarande jobba med att hon inte får bryta av när jag kommer ned i sadeln, men det känns ändå som vi kommit framåt med galoppen redan. :-)
 
Hon taggade upp lite extra när vi vände hemåt på gräsvägen och blev nog lite besviken när vi skrittade hela vägen hem istället. ;-) Duschade av henne då hon var svettig och sedan fick hon rulla sig torr i hagen. Nöjd häst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0