Galoppombyten

Idag var det markarbete för P på schemat. Vi skrittade fram ute en kort sväng, sedan byggde vi banan som bestod av fyra hinder på (parallellt med) medellinjen.
 
Vi fick börja med en travövning, där vi skulle rida serpentiner och trava över tre bommar, göra en volt i själva serpentinbågen, trava över nästa tre bommar, göra en ny volt och fortsätta så tills vi passerat alla fyra ställena där det fanns tre bommar. Trava långsidan ned och börja om igen.
 
Ariel var riktigt fin över bommarna, så länge jag var noga med att driva på henne något precis innan. Volterna gick som vanligt bättre i höger varv än i vänster, jag stöttade henne och underlättade genom att sitta ned i traven. Ibland var hon superfin på volten och glömde sedan helt bort benen över bommarna. Ett fåtal gånger fick jag henne att jobba i rätt form även över bommarna, det var verkligen en häftig känsla när hela kroppen gungade med. :-)
 
Efter travövningen blev det istället en galoppövning, P ställde ut konor som vi skulle passera, så det blev en lite mindre fyrkant. Vi skulle passera så nära konerna som möjligt och mitt på "kortsidorna" även ta oss över en pyramid med tre bommar. På "långsidorna" skulle vi lägga en volt någonstans och hela tiden hålla igång galoppen.
 
Ariel blev ganska taggad, hon grejade en del med bakbenen och även om P påstod att det inte var några stora saker hon gjorde, utan lite omtramp och uppstanningar, så känns det verkligen stort. Jag vill inte sitta på henne när hon gör ett riktigt bocksprång kan jag säga...
 
Egentligen handlar det ju mest om att sadeln ger henne mer friheter än tidigare sadlar, så hon kan röra sig mer genom hela kroppen och jag känner det mer uppe på hennes rygg. Men det är en ovan känsla och det kommer ta ett tag innan jag lär mig att bara rida vidare. Även om jag gjorde mitt bästa att ignorera studsandet. ;-)
 
Själva galoppövningen gjorde hon riktigt bra. Hon blir lite för ivrig ibland och glömmer vilken galopp hon skall ha, men hon håller galoppen mycket bättre och vi kan faktiskt göra volter som är mindre än 20 meter. :-) Däremot upplevde jag att hon inte riktigt fick till rytmen mot minihindren, utan ofta tappade galoppen där. Men det kommer med mer träning!
 
Avslutningsvis fick vi sedan hoppa alla fyra hindren som ca 40 cm höga kryss. Det blev alltså serpentiner i galopp med byte av galoppen över hindren. Vi fick hoppa det fyra gånger totalt, två i varje varv. Ariel hoppade bättre för varje gång och höll galoppen allt bättre. Bara jag red och visade henne vart vi skulle. ;-) Lite vingel blev det ett par gånger, då Ariel var osäker på vart vi skulle och jag inte var tydlig med riktningen i tid. Då tar hon egna beslut vilket ofta brukar vara att vända mot utgången. :-P
 
Joggade av en riktigt fin tjej, som frustade och pustade, helt klart nöjd med sig själv. Jag kände mig också nöjd, det är härligt att få avsluta med en bra genomkörare. Nu får Ariel ledigt i alla fall en månad, sedan får vi se om jag sätter igång henne eller om hon får fortsätta vila. Det kan dock bli någon tömkörning framöver och då kommer jag förstås uppdatera i bloggen. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0