Höger eller vänster?

I onsdags var det dags för årets sista dressyrträning. Skrittade fram på ridbanan och Ariel var verkligen som en tidsinställd bomb. Fick henne att jogga lite i trav, med diverse övergångar till skritt och halt, men känslan av att hon skulle explodera fanns kvar.
 
P satte oss i arbete på volten, jag skulle få Ariel att spåra genom att flytta in hennes inre bakben något mer under kroppen. Vi började i skritt och redan där var det svårt. Just att få henne att endast flytta in bakbenet, inte flytta hela bakdelen fler steg. Så små hjälper och vara beredd att parera med ytterhjälperna.
 
Efter att det fungerade hyfsat i bägge varven i skritt, fick vi gå över i trav. Jag upplevde faktiskt att det blev lite lättare i trav, kanske för att hon hade mer energi själv eller så kom jag åt bättre när jag satt ned i traven. Hur som gick det rätt så bra, så vi gick över i galopp.
 
Fick till en riktigt häftig känsla i höger varv, som om hon verkligen satt på bakbenen i galoppen. Det har hänt massor med galoppen sedan vi började träna i somras. Så roligt!
 
När vi bytte varv till vänster fick jag dock hjärnsläpp och lyckades inte få till det. Hur mycket jag än tog i med skänkeln så var P inte nöjd, Ariel ville inte flytta bakbenet. Så jag gjorde halt och upprepade för mig själv vad P sade och vad jag gjorde. Hm... P sade "flytta bakbenet inunder" och jag hörde "flytta bakdelen inåt". Fast vi jobbat med samma sak i alla gångarter och varv så blev det stopp i hjärnan, så istället för att använda innerskänkeln satt jag och kämpade med ytterskänkeln. Stackars häst...
 
Provade igen och fick till en riktigt fin galopp i vänster varv. Heja oss! Sedan joggade jag av en grymt fin häst, som inte alls kändes som en tickande bomb.
 
Skrittade av på ridbanan medan jag pratade med P om våra framsteg. Känns så himla roligt med träningen, men samtidigt har jag tappat all lust för ridning i övrigt, blir alltid så den här tiden på året. Så Ariel kommer få gå en markarbetskurs idag och sedan är hon ledig på obestämd tid. Kanske bara november, kanske hela december. Om inte förr, så skrittar vi igång i januari igen. Tömkörningen kan det hända att jag jobbar lite med ändå, men det får bli helt beroende på hur jag känner från dag till dag. Räkna alltså med lite mindre uppdateringar i bloggen framöver.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0