Markarbete på ett popcorn

Idag hade vi markarbete för P. Redan när jag skrittade fram började jag ana oråd, det var drag under Ariels hovar... Vid ett tillfälle blev hon ”rädd” för ljudet när Putte slog i ett hinder och försökte sticka mot stallet. Suck!

 

Försökte jobba med sidvärtsrörelser och bakdelen utåt på grusvägen när jag skrittade fram med M på Matilda, men jag vet inte om det egentligen gjorde så stor skillnad. Hon var alldeles för taggad. :-(

 

Vi fick börja med att värma upp på travbommar på S-båge mitt på ridbanan och på långsidan emellan övningen skulle vi göra tre travvolter runt de tre hindren som stod uppställda. Ariel var alldeles för överilad i traven, även om hon var fin över bommarna. Volterna kändes verkligen bara blä. Suck!

 

Nästa övning var skänkelvikning från fyrkantsspåret vid första hindret till andra, sedan volt runt det hindret, följt av skänkelvikning ut till fyrkantsspåret igen vid tredje hindret. Ariel fortsatte att vara övertaggad och ännu värre blev det när vi  på andra långsidan fick uppgiften att fatta galopp och göra galoppvolter runt de två hindren som stod där.

 

Hon lärde sig snabbt övningen och taggade igång ännu mer när hon närmade sig galoppdelen. Några gånger gjorde hon övergångar fast jag inte bett om det, så jag fick ta några minuter från träningen för att istället fokusera på att hon skulle lyssna på mig. Efter diverse övergångar där jag bestämde vilken gångart det skulle bli, så kändes hon äntligen lite mer med än innan. Inte så det blev perfekt efter det, men en klar förbättring. Jag kunde till och med börja flytta henne lite för innerskänkeln i galoppen, heja oss!

 

Vi avslutade med att rida en övning mot förvänd galopp. Inte för att egentligen börja med förvänd galopp, men för att stärka galoppen överlag. Vi fick helt enkelt galoppera på spåret och göra en mjuk båge in några meter och så återvända ut på spåret igen. Till hjälp hade vi ett hinderstöd, som vi skulle passera för att ha en riktpunkt på hur stor bågen skulle vara. Ariel fick ett härligt tryck i bakdelen när vi gjorde övningen och till min förvåning bytte hon inte galopp utan behöll rätt hela tiden.

 

Efter att vi joggat av dem pratade P om vilken förbättring det var i Ariels galopp. Tidigare när hon inte orkade hålla galoppen så bröt hon av till trav. Nu fortsätter hon att galoppera och det värsta som händer är att hon byter galopp i bak. Det är dock inget vi skall bekymra oss över, utan bara fortsätta som vanligt. Känns bra, jag tycker också att hon gjorde en fantastisk träning med tanke på övningarna, även om jag önskat mig en lite lugnare häst. :-P


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0