Vilken utveckling!

Igår skulle jag åka och tanka dragbilen inför lördagens långresa, så jag tog med mig Ariel i transporten och åkte förbi ridbanan i Nyland. Det var länge sedan vi dressyrade för oss själva på bra underlag...
 
Skrittade fram på lång tygel först, sedan kortade jag upp tygeln, gjorde halter och ställde i nacken. Gick sedan in på stora mittvolten och gjorde min favoritövning med två små volter i den stora volten och två små volter utanför den stora volten. Ariel kändes lite småstel, hon blev lite riktigt lika fin i kroppen som jag vet att hon kan bli i övningen. Dock gjorde vi den bara i skritt och hon brukar bli finast i trav. 
 
När jag gick över till trav blev det främst övergångar till skritt och längs fyrkantsspåret, även om jag provade några serpentiner också. Såhär i efterhand kan jag känna att uppvärmningen inte blev lika noga som dagen innan, men så blir det ju ibland. 
 
Galopperade i lätt sits på stor volt, kändes ok men inte sådär wow som dagen innan. Sedan kortade jag tygeln och fokuserade på dagens övning. Någon hade lagt ut fyra bommar i "klockan" så det blev den vi jobbade med. Först i skritt, sedan trav och slutligen i galopp. Ariel var rätt upprörd över den kortare tygeln, men mjuknade ibland några steg och blev superfin då. Jag vet ju att det är en jobbig platå vi behöver ta oss över, med högre krav än tidigare. Jag vill ju att det skall fungera nu. ;-) Bommarna var svåra både i skritt och trav, hon snubblade över dem ibland. I galoppen fungerade det inte alls, utan störde bara vår rytm, så då red jag faktiskt utanför bommarna. Kom på medan vi höll på och galopperade hur fruktansvärt mycket bättre hon blivit på volt, nu galopperade vi varv efter varv medan jag kunde fokusera på vägen och att få henne böjd och ställd, hon höll galoppen helt av sig själv. <3 Sedan var det förstås inte perfekt, framförallt inte formen, men det är ändå enorma framsteg för oss! Nu kan jag inte längre säga att vi har problem med galoppen, utan den är en av tre gångarter som vi jobbar med. :-)
 
Hon fick pusta små korta skrittsekvenser då och då, sedan avslutade jag med att rida igenom LB:2. Det var ENORM skillnad. Främst märkte jag skillnad i min självsäkerhet ridmässigt, jag vet att vi kan egentligen och då är det bara att rida på. Sedan gör den kortare tygeln att Ariel verkligen är på plats i ramen och fladdrar inte omkring en massa. Jag skumpar enormt i mellantraven, så det får jag träna mer på... Vägarna i galoppen är plötsligt enkla, däremot blir Ariel lite glad i hatten efter första mellangaloppen, så jag måste bli bättre med halvhalterna. Samtidigt vet jag ju att hon inte blir sådan på tävling. ;-)
 
Summa summarum ett helt otroligt ridpass. :-D Joggade av Ariel på lite längre tygel och hon var så fin och mjuk i kroppen. Underbara, älskade häst så roligt det är att rida just nu! Skrittade sedan av en längre sväng ute, så hon inte var svettig längre när hon fick stå i transporten när jag tankade. 
 
Synd bara att jag har lite mycket på jobbet kommande vecka så hon kommer få vila hela veckan förutom söndag. Då är det å andra sidan träning för S igen, skall bli såååå roligt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0