Lösgörande, krävande och ändå roligt

I tisdags tog ridsuget över igen, så jag ignorerade förkylningen och red till vändplanen. Ariel kändes väldigt på tårna när vi började, men jag beslöt mig för att tänka på det P sagt på senaste träningen, att omvandla den där energin till arbete istället. 
 
Så vi började i skritt att hitta voltspåret och hålla en taktmässig skritt. Jag vill ju pusha på henne så hon blir överilad i skritten, så mest att sitta och följa med med handen och forma med innerskänkeln. Tyckte det gick hyfsat, men jag märkte att hon gärna låter bli att stödja på höger tygel i vänster varv. Då hjälper det förstås inte att jag blir hängande i vänster tygel heller. ;-)
 
I traven lät jag henne ha en lite "rejälare" trav än jag brukar, så hon verkligen skulle komma igång i kroppen. Gjorde en del övergångar till skritt, men vi kan göra mycket mer sådant arbete egentligen. Framförallt lite snabbare förändringar, så det inte hinner gå en halv volt innan nästa övergång kommer (vilket beror på mig och mina långsamma synapser...). 
 
Provade sedan att galoppera. Först i höger varv, det gick sådär men jag stod i lätt sits och lät henne rulla på över hela vändplanen. Sedan i vänster galopp, det kändes lite bättre även om fokus mest var att hålla galoppen. 
 
Skrittpaus, innan jag testade att sitta ned i traven. Tänka att jag ändå skall skumpa en del och inte bara fastna i sadeln. Kändes bra! :-D 
 
Testade sedan att sitta i sadeln när jag galopperade, samt ha kvar henne på den mindre (15 meter?) volten även i galopp. Det var TUFFT hävdade Ariel, men när hon gjort det ett varv var det plötsligt inte jobbigt längre. ;-) Eller, hon pustade och frustade en hel del, men det märktes att hon gillade jobbet. 
 
Bytte varv och höger varv är ju svårare. Men det gick ändå hyfsat, om man bortser från att vi tappade fästet ett par gånger. Det är ju inte mycket att göra åt, vi får rida på så gott det går. Men tidigare blev jag frustrerad av det, nu är det mer en axelryckning och så rider vi vidare. 
 
Hon blev fantastiskt fin i traven när jag joggade av sedan. Ett toppenbra pass för oss bägge. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0