Ganska avslappnat

Igår red vi ut på Storgatan och jobbade lite lösgörande dressyr. Skrittade fram och av i tio minuter, så resten av passet blev inte så långt (storgatan är 1,8 km lång). Joggade i trav och försökte fokusera på att sitta korrekt, i balans och utan att händerna levde ett eget liv. ;-) Ariel svarade bra på det, speciellt när jag ställde i nacken eller gjorde tempoväxlingar. 
 
På hemväg blev det lite övergångar mellan halt-skritt-trav också, även de helt okej. Men hon blir inte fullständigt lösgjord när hon är ute (ännu?), det finns lite för mycket spännande saker att titta på och hon justerar bjudningen lite beroende på riktning. :-P Men jag tror att storgatan kan bli perfekta stället att rida dressyr på under hösten/vintern/våren, den går uppför första biten, men när man skrittat fram klart så planar den ut och är lite lagom slingrande. Perfekt för galoppjobb när man vill rida korta sekvenser och byta galopp ofta. :-)
 
Skrittade hem på en nöjd Ariel, kändes faktiskt riktigt bra att vi fick ett pass där vi var nöjda, även om det inte blev så perfekt som jag vill ha det. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0