Bra banhoppning

Igår var det hoppträning igen! Det känns så skönt att ha lite hoppning i ryggen inför fälttävlanslägret, nu känner jag mig mycket mer redo än för ett par veckor sedan. :-)
 
Vi fick börja med att trava fram över travbommar, det var tre bommar utlagda på fyra ställen. 2x3 bommar på långsidan och så 2x3 bommar i ett dogleg på andra långsidan. Vi skulle trava över de tre första bommarna på långsidan, sakta av till skritt några steg, fram i trav igen och över de tre sista bommarna. Sedan över de tre första dogleg-bommarna, göra en tiometersvolt och så över de tre sista dogleg-bommarna. Ariel travade på bra som hon alltid gör, jag fick lite extra fokus på sitsen (fram med benen!) och så blev volten inte alltid perfekt. Men ju fler varv hon får gå desto bättre blir det. <3
 
Långsidan gjordes sedan om till två galoppbommar med några språng emellan (7 kanske?), medan det fortfarande på doglegen var travbommar, volt och travbommar. P förklarade att vi behövde ha tryck i hästarnas galopp, annars bryter de av till trav om de kommer fel på bommarna. Fick faktiskt en riktigt trevlig känsla i galoppen på Ariel, även om jag inte lyckades hålla igång galoppen genom kortsidan.
 
Långsidan gjordes sedan om till två koppelräck med samma typ av ridning. Fick komma ett par gånger, då Ariel var lite för pigg första gången (!) så jag skulle rida ihop henne lite mellan hindren. Fick en helt grym känsla i galoppen, upplevde att jag äntligen kunde börja reglera den lite. Var inga problem att komma rätt på andra hindret när jag höll ihop henne lite mer. 
 
Sedan fick vi hoppa dogleg med volt, där bommarna gjorts om till två koppelräck. Alltså koppelräck, volt i galopp, koppelräck. Ariel var så oerhört duktig! Hon kan inte alltid hålla galoppen, men jag har blivit bättre på att pusha henne att försöka. Som P sade vid någon tidigare träning, bästa sättet för henne att bli tillräckligt stark för att faktiskt hålla galoppen, är ju att försöka få henne att hålla galoppen. Så lite fulridning fick det bli. ;-)
 
Därefter tog vi dogleg utan volt ett par gånger, med samma koppelräck. Inga bekymmer för mig och Ariel. :-)
 
Avslutningsvis hoppade vi en bana på tio hinder. Banan bestod av 1:a hindret i dogleg, snett igenom, dogleg från c-kortsidan, långsidan ned igen, 2:a hindret i dogleg, snett igen, dogleg från a-kortsidan, långsidan ned. När P gick igenom banan trodde jag aldrig jag skulle komma ihåg hela, än mindre klara av hela...
 
Men Ariel är verkligen fantastisk när det kommer till banhoppning! Hon får ett bättre driv i galoppen (förmodligen för att jag fortsätter att rida och rida) och även om jag klantar till det lite, så söker hon hindren. Håller jag bara om med benen och tittar dit jag skall, så sköter hon resten. Även ibland när jag tappar tyglarna lite. :-P Vi genomförde hela banan i galopp, med något litet travsteg bara. Hindren låg på 60 cm och det kändes hur lätt som helst höjdmässigt. 
 
Däremot var jag sjukt andfådd efteråt, så konditionen måste bli bättre på matte. ;-) Joggade av en mjuk och lösgjord häst innan vi skrittade av ute på grusvägen, lastade och åkte hem. Så nöjd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0