Tokbrunstig men glad

Igår red jag iväg med Ariel för att kolla upp hur underlaget såg ut på en av de två grusvägar som jag tror är perfekt för konditionsjobb. Vi skrittade genom skogen i ganska djup snö (men då Ariel trampat upp ett spår gick det ungefär till kotorna) och provade även att trava i snön. Det är minst sagt skumpigt. ;-) Uppe på Käbbovägen är det däremot skottat, så där kunde vi både trava och galoppera. Vi red 200 meter på 272:an innan vi mötte upp med kompis S och hennes häst. Ariel gnäggade (!) vilket hör till ovanligheterna, men så var hon också tokbrunstig... Hon är aldrig svårriden när hon brunstar, men kan bli lite disträ ffa i skritt. 
 
Eftersom snön tyvärr var lite för djup på grusvägen, så vände vi helt sonika tillbaka hem till mig. Vi undersökte en liten avstickare som visade sig vara en perfekt galoppväg, så där blev det lite glad galopp. Väl hemma igen så följde vi med S hem och eftersom det inte kändes som nån av oss var trötta, så red Ariel och jag vidare längs Järlebovägen. Där blev det både möte med en skotare (spännande tyckte Ariel!) och flera pass galopp. Det kändes riktigt bra i galoppen, för första gången på evigheter kunde jag känna vilken galopp hon gick i. Det gick även bra att reglera tempot, både uppåt och nedåt. 
 
En riktigt härlig ridtur i solsken och halva turen med roligt sällskap. :-) Förhoppningsvis blir det en liknande tur idag, men med mer skritt och så ska vi kolla in Käbbovägen lite mer. 
 
Här är en karta över hur vi red. 
 
 
Lite varierad hastighet kan man säga... ;-) Vi hade sällskap efter 2 km och sa hejdå ungefär efter 5,5 km. 
 
Hastighetsrekordet på den här turen blev 22,8 km/h, som vi gjorde sista biten innan avskrittning. Nu är ju inte målet att galoppera så fort som möjligt, men jag vill ändå ha det noterat. Det viktiga är att vi har roligt (vilket vi hade) och att Ariel kommer upp i puls (vilket hon gjorde). Jag ska försöka bli bättre på att rida med pulsmätaren (vilket jag säger varje gång jag ridit med den...).
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0