Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Rikardo

Kategori: Presentation

Rikardo, eller Ricky som han kallas till vardags, är en fjordvalack född 2013 efter Lyckängs Rex 265. 
 
Jag var med när Ricky föddes, han var stor och Ariel var trött, så jag fick hjälpa till att dra ut honom. Väl ute andades han inte, så jag rengjorde näsborrar och mun samt blåste in luft i näsborrarna. Med en irriterad fnysning började han att andas. <3 Jag såg in i hans mörka ögon och insåg direkt att det var en hingst och att vi skulle ha många duster tillsammans. Jag fick rätt på bägge sakerna kan man säga...
 
Ricky är en häst som är översocial, älskar när det händer saker och vill vara i centrum hela tiden. Han är helt enkelt störst, bäst och vackrast. Han var hingst till två års ålder, men han blev ändå högre än jag tänkt mig. ;-)
 
I omgångar har jag försökt att köra in honom, men hittills har han varit lite för tjurig för att ens få tömkörningen att fungera. Han har iaf lärt sig de grundläggande hjälperna, men beroende på humör så lyder han mer eller mindre... Jag har låtit honom vara rätt så mycket, då jag fått veta att både pappa och farfar mognade sent. 
 
Hösten 2015 var vi på premiering och fick 40 poäng och sommaren 2016 satte jag in honom utan några bekymmer. Ricky älskar att bli riden, men vi skyndar långsamt och efter insittningen har han fått vila. 
 
I november 2016 fick han ett väldigt allvarligt skärsår, som var så stort att det inte gick att sy och så djupt att det gick in till benet. Varken veterinären eller jag trodde att det skulle gå vägen, men Ricky har klarat både de fem veckorna boxvila och återgången till lösdrift utan komplikationer. Nu är såret nästan helt läkt, men det går inte att säga ännu om senor, ligament eller skelett är skadade. 
 
Ricky ska bli friskförklarad och sedan ska jag jobba på med inkörning och inridning under året. 
 
Busar som ettåring med sin bästis Grålle. 
 
Som tvååring på ridbanan. 
 
Visar upp sig som treåring på klubbens ridbana. 
 
Kommentera inlägget här: