Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Återkomst...

Kategori: Flytten

Ja, den där flytten blev långdragen. Nädå, det som hänt är att jag haft lite datastrul och bara kunnat surfa från mobilen. Har sparat på surf, men nu har jag iaf tillgång till en seg bärbar dator, så jag kan uppdatera lite iaf.
 
Flytten gick över förväntan. Efter att ha funderat lite så fick Storm gå in i lastbilen först. Hon är ju tuff av sig, så hon traskade glatt uppför rampen och in längst bak i lastbilen. Sunny blev förstås orolig över vart Storm tagit vägen och vips var hon också lastad. Helt enligt min plan. ;-) Sunny och Storm åkte tillsammans, så Storm kunde dia när hon behövde.
 
Sedan hämtade jag Ariel och Ricky. Ariel var lite motvillig på rampen men gick iaf in ändå. Ricky blev under tiden Ariel funderade allt otåligare. Hallå morsan? Vi ska ju åka på äventyr! sa han upprört och stampade med ena framhoven. Så fort Ariel var inne i lastbilen (men inte på plats i rätt spilta) så rusade (!) Ricky uppför rampen. Han älskar verkligen att åka iväg... :-D
 
Några timmar efter att jag kommit fram till Harbo var hästarna äntligen framme. De fick gå ut i en lösdrift under natten, så de hade en lite mindre hage och jag kunde ha lite bättre koll på dem. Det var helt ok tyckte de.
 
 

Födelsedagshästar

Kategori: Allmänt

Igår fyllde Ricky fyra år. Han firade det med att busa på ridbanan. :-D
 
 
Idag är det Storm som har födelsedag, ett år blir hon och såhär såg hon ut igår på ridbanan. 
 
 
Det var för övrigt sista gången de fick beta på ridbanan, idag ska de få gå i extrahagen och imorgon, ja imorgon flyttar vi!!!

Packa, packa, packa

Kategori: Flytten

Igår åkte jag med transporten till ridbanan. Efter en del pustande och fixande lyckades jag få plats med åtta bommar, 12 hinderstöd, fem plank, 12 sockerbitar och sex markbommar. Kvar till senare blev fyra bommar och grinden. 
 
Sedan körde jag hem transporten och fortsatte lasta in hästgrejer. Det gäller att tänka smart, så utrymmena används maximalt, samtidigt som de saker jag kommer behöva redan dag ett är lättillgängliga. 
 
Packade in nästan allt som hästarna behöver, har några småsaker kvar samt att jag måste tvätta några schabrak innan jag kan packa alla de. Sedan lämnar jag kvar en del hästgrejer som jag kan ta ned vid behov, har mer utrymme här uppe än där nere. ;-)