Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Mina hästar

Kategori: Presentation

Jag är i dagsläget uppe i sju egna hästar, vilket inte är mycket om man tänker att jag haft häst i 24 år. Jag är hopplöst dålig på att sälja häst, har endast gjort det två gånger, varav en gång har jag köpt tillbaka hästen efter sju år. ;-)
 
Habina
Fjordsto som jag köpte som treåring, hon lärde mig massor om att ha häst. Vi red till tävlingarna, vilket gjorde att vi tävlade max en gång om året (närmaste ridklubben var en timmes ridning bort, de hade oftast bara en tävling om året). Vi red ofta på långritter, även om det blev en del hoppning och dressyr också. Habina var inkörd när hon kom till mig och ibland körde vi en sväng. Hon älskade att bli körd. Hon lånades ut några år och blev tyvärr sjuk hos fodervärden. Vid fjorton års ålder fick jag ta bort henne pga upprepade fånganfall. 
 
 
Hampus
Habinas son, som jag red in och grundutbildade innan han såldes som sexåring. Sålde honom enbart för att jag inte kunde ha häst som student, men lovade honom att köpa tillbaka honom så fort jag kunde. Det blev verklighet när han var tretton år, då blev han min igen! Hampus är den häst som gett mig den mest fantastiska ridkänsla, han hade en enorm ridbarhet och ville alltid göra rätt. Saknar honom varje dag och jag tror aldrig att jag kommer få en lika fantastisk ridhäst igen. Han hade en rätt rolig exteriör, så han lärde mig att man inte ska döma hästen efter utseendet. ;-) Körde in honom när han var femton år, den första häst jag kört in och riktigt rolig att köra. Han var arton år när jag fick ta bort honom pga fång. 
 
 
Ariel
Fjordsto som jag köpte som föl, henne har jag både ridit in och kört in. Vi har tävlat klubbtävlingar i hoppning, dressyr och bruksridning, sedan har vi varit på några riktiga tävlingar i distansritt och dressyr. Förhoppningsvis blir det debut i hoppning i år. Ariel är min själsfrände och hon kan läsa av mig direkt, precis som jag bara behöver ge henne ett ögonkast för att veta hur hon mår. 
 
 
Ricky
Ariels son, en stor personlighet som brukar charma de flesta, fast han gärna försöker provsmaka diverse kroppsdelar. ;-) Är egentligen väldigt lätthanterlig och okomplicerad, men har en tendens att dölja det under sina yviga gester...
 
 
Grålle
Fjordhingst som jag köpte som föl för att Ricky skulle få en jämnårig lekkompis. Han var av den lite mer flegmatiska typen, men fyllde sitt syfte som lekkompis alldeles utmärkt. När jag insåg att jag inte skulle orka med att ha tre vuxna fjordhästar som krävde motion, så sålde jag honom. Ångrar mig lite nu och då, men vet att han har det bra hos nya ägaren. 
 
 
 
Sunny
Welsh mountainsto som jag köpte som fyraåring. Tanken var att hon skulle bli mitt avelssto, men så blev jag alldeles för kär i henne, så nu är hon en söt hagprydnad. Kanske blir det körponny av henne, kanske fortsätter hon vara hagprydnad. 
 
 
Storm
Sunnys dotter, en tuff brud i liten förpackning... ;-) Har en fantastisk personlighet, jag blev kär i henne direkt och har högtflygande planer kring hennes framtid. Jag gjorde några tappra försök att sälja henne, men det går helt enkelt inte. Hon är min drömponny!
 
 
Kommentera inlägget här: