Hästarna

Skriver om mina hästar och våra äventyr tillsammans.

Årets första körtur

Kategori: Ariel

Idag var det riktigt varmt ute, så jag passade på att tvätta Ariels svans. Behövligt... Eftersom jag har så långt mellan skötselplatsen och blandaren där jag slår på och av vattnet, så hade jag inte tålamod att tvätta ordentligt, utan gjorde en enklare variant där jag blötte svansen i hink, försökte lösa upp alla testar med intorkat bajs, masserade in rikligt med duschcreme (japp, jag var lite lat som sagt) och sköljde sedan en gång.
 
Svansen blev väl inte superren, men iaf renare än innan. Sprayade på det sista av glanssprayen innan vi gav oss ut på en körtur!
 
Första gången för i år, det var väldigt länge sedan Ariel var i vagn senast. Men förutom lite strul med att rygga in i skaklarna (hon blev för ivrig och tog för stora steg, typiskt henne) så skötte hon sig prickfritt. Jag spänner för med henne helt lös, eftersom jag är själv så gott som alltid när jag kör. Hon vet reglerna, så hon står och sover under tiden. <3
 
När jag väl klivit upp på kuskbocken och smackat, då är det mer fart kan man säga... :-P Men fördelen med en lite otränad häst är att hon ganska snabbt lugnar ned sig och kommer till bra jobb istället. 
 
Det var en riktigt härlig tur! Jag kommer försöka köra oftare närmaste veckorna, eftersom jag inte vet när eller hur jag ska få ned vagnen när jag flyttar (om tre veckor!). 
 
Efter körturen var svansen både torr och trasselfri. Smidigt! :-D
 
 
Kommentera inlägget här: