Styrketräning

Var ute med kollegorna igår kväll och hade riktigt skoj. Däremot var det inte riktigt lika skoj att kravla sig upp sex i morse för att hinna till hoppträningen. Som tröst var det i alla fall ljust när jag åkte hemifrån, det tar sig! 

Hampus stod och inväntade utsläpp när jag kom, han blev lite bekymrad över att inte få gå ut som vanligt, men när han fått en tuss hö så glömde han bort att han skulle ut. Borstade av honom som hastigast, sadlade och tränsade. Gick bredvid första fem minuterna i ridhuset för att värma upp själv, sedan blev det uppsutten skritt några minuter också.

Jag hade börjat trava igång lite smått, en ovanligt trevlig trav för att vara Hampus, när H kom in i ridhuset. Vi diskuterade lite hur vi skulle göra med hoppningen, var ju en månad sedan sist. Hampus har ju hoppat en del på lektion, men inte studs. Vi bestämde oss ändå för tre studs på böjt spår, så han stretchar ut yttersidan.

Busgalopperade ett par varv i vardera varvet innan det blev serpentinbågar i trav. Efter att enbart ha ridit Ariel en månad var det en sådan lättnad att sitta på en stabil, välutbildad häst som förstod hjälperna helt och hållet. Jag har känt mig lite dålig i ridningen ett tag, just för att jag bara ridit Ariel och så sitter jag på Hampus och allt bara klaffar. Älskar verkligen den hästen. Allt blir bara så enkelt på honom!

Uppvärmda började vi sedan hoppa studs i höger varv, Hampus lättaste varv. Tog några gånger innan korkade matte fattade var någonstans jag skulle titta för att få en bra väg. Det är fascinerande, får jag blicken rätt så gör Hampus (och förmodligen även min kropp) helt rätt. Travade först mot serien, men det blev faktiskt enklare att komma i galopp.

Bytte varv när det kändes bra och jobbade med vänster galopp istället. Jobbigt tyckte Hampus, men ändå roligt. Efter att vi hoppat serien flera gånger i vänster varv var det plötsligt som om någonting lossnade, Hampus fick en helt annan galopp, började sätta under sig ännu bättre och drog upp tempot ytterligare ett snäpp. H fick mig till att komma till ridning, dvs samla ihop det Hampus erbjöd mig och plötsligt var det lätt att bara flyta genom serien. 

Vi avslutade med några gånger i höger galopp igen och när allt bara flöt som i en dröm så var jag och H rörande överens om att det var tillräckligt för idag. Jag joggade av en lösgjord Hampus, urläckert! Sedan fick fina pojken skrittas av avsuttet, genomblöt i svett som vanligt men med glada ögon. 

H kunde träna även nästa lördag, så då kör vi igen. Tyvärr blir det ingen mer hoppning sedan, 12 mars kommer E.T., helgen därpå jobbar jag och sedan är det två helger som jag är bortrest. Sedan måste det ju vara vår och då behöver Hampus ridas ut istället för att harva i ridhus. Men det var skoj så länge det varade! 

Eftersom Hampus skulle gå lektion ganska snart efter min träning så blev det fleecepyjamas på, försenad frukost och klippning av manen. Den var ruskigt lång, inte så att den vippade tack och lov, men den hade inte klarat en vecka till. Klippte lite halvslarvigt eftersom Hampus åt samtidigt och lovade mig själv att klippa till den snyggare senare. Sedan fick Hampus en stor puss på mulen och ett löfte om att ha lika roligt nästa vecka.

Trackback
RSS 2.0