Ut en liten sväng

Igår var Hampus snäll och stod vid grinden, tillsammans med de andra hästarna. Han verkade lite trött, men så hade vi ju kört ett ganska tufft pass dagen innan.

Tog in och på med grejerna. Blev distanstränset och raka bettet, så han får lite variation. Sedan skrittade vi iväg längs rakbanan, genom skogen och ut på asfaltsvägen. Efter drygt 20 min skritt blev det lite trav, inte på asfalten då det var länge sedan vi red på den, utan längs en stig i skogen och förbi vår älskade galoppäng. Den var full med inplastade balar, så snart kan vi rida där igen. Hurra!

Mötte en söt islandshäst längs stigen, så då fick vi bryta av till skritt och rida förbi. Hampus ville gärna följa med islandshästen, men jag behövde bara ta ett lätt ledande tygeltag så mindes han att det var matte som satt på ryggen. ;-)

Travade ända bort till tomtestigen och efter lite galopp där vände vi tillbaka och travade. Blev kanske 8 min trav oavbrutet och det kändes helt okej. Blir lite sugen på att träna upp honom för distansritt, men chansen att vi kommer till start är ju väldigt liten. Inte så att han inte skulle orka, utan det gäller att han har ledigt från ridskolan några dagar efter tävlingen och det går ju inte. :-(

När vi var tillbaka på asfaltsvägen blev det skritt hela vägen hem. Han kändes riktigt fin hela passet faktiskt, visst fick jag påminna honom om att skritta energiskt ibland, men överlag så jobbar han på bra av sig själv.

Vi avslutade med en härlig dusch innan han återvände till hagen. Idag blir det ett lite tuffare dressyrpass igen, då han efter det kommer vara ledig till på fredag. Nästa år tror jag nästan jag tar ut semester när jag har hand om honom, så jag hinner rida lite mer...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0