Trötter

Igår kom Hampus lunkande i sakta mak från hagen. Vi gick tillsammans i långsam takt till stallet. Kände redan då att det nog inte skulle bli någon ivrig ridtur, så jag bestämde mig för att skritta till klätterbacken.
 
Borstade bort en massa päls och kratsade hovarna. Tog sedan på hoppsadeln och distanstränset. Ingen mening att nöta på lädertränset när vi bara skall skritta.
 
Satt upp och red iväg. Mycket riktigt så var Hampus rejält trött. Förmodligen jobbade han lite över sin förmåga i förrgår och kände av det i kroppen lite för mycket. Skrittade dock fyra varv i klätterbacken, så lite jobb fick vi ändå gjort. Började så smått att göra halt i nedförsbackarna och det gick över förväntan. Han är så väl samlad nedför så det är inga egentliga problem. Men vi behöver ju inte överanstränga honom heller. ;-)
 
Tillbaka i stallet blev det fotbad, 10 minuter per hov, medan jag svampade av honom i sadelgjordsstaden och mellan bakbenen. Sedan invigde jag klippmaskinen (för hund), han brydde sig inte om ljudet så jag klippte ned hela manen. Är nöjd med hur maskinen jobbade, även om det märktes att det blev lite jobbigt för den. Men det får duga med en hundklippmaskin eftersom det bara är manen som skall klippas.
 
Sedan fick Hampus äta kraftfoder och jag plockade undan alla grejer. Han har gått upp lite i hull och det kombinerat med att rygglinjen börjar se riktigt bra ut gör att jag kommer minska på proteinfodret. Till att börja med till 200 g, men kanske blir det ännu mindre om några veckor.
 
Sedan återvände Hampus till hagen och jag åkte hem igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0